DJ Seger fixar festen i OS

Caroline Seger är Tyresös och landslagets spelmotor.

Men hon är också discjockeyn som ska få blå­- gult att dansa till OS-guld i sommar.

Caroline Seger känner att stämningen behöver livas upp i omklädningsrummet på Stadion Leverkusen. Det är den 28 juni 2011 och snart väntar Sveriges första match i VM.

Som lagets självutnämnda discjockey föreslår hon att laget ska skaka loss i den robotliknande dansen som electropopduon LMFAO bjuder på i videon till ”Party Rock Anthem”.

– Va? Hur i helvete ska vi kunna göra den? protesterar flera spelare.

Men Lotta Schelin får en idé. Hon kan en fransk dans. Den blir spelarnas segerdans, som tar dem hela vägen till bronset.

– Det var en helt annan koreografi och det blev mer naturligt för alla att göra lite enklare rörelser. Men jag tror att vi hade klarat min dans också, säger Caroline Seger.

Hon har firat landslagsmål med Michael Jacksons ”Thriller”-dans och älskar att svinga sina lurviga.

Går du och dansar på klubbar?

– Under säsong är det väldigt svårt. Men vid rätt tillfälle, så tycker jag att det är skitkul att gå ut och dansa.

Kan du göra det ostört?

– Jag har inte varit ute och dansat än i Stockholm. Men när jag gjorde det i Linköping så kände folk så klart igen mig och när de är berusade så vågar de ju mer. Så det blev en del fotbollssnack, men många vill bara säga hej.

Vem är lagets discjockey?

– Jag sköter det mesta av musiken, sedan vet jag inte om folk gillar det.

Hon beskriver sin musiksmak som ”ganska uppdaterad” och gillar det mesta från Michael Jackson till Eric Hassle och Rihanna. Inför landslagssamlingarna har hon alltid en spellista redo.

Hon avslöjar att hon har en dröm om att ta dj:andet utanför omklädningsrummet.

– Jag tycker att det är otroligt kul med musik och se hur glada folk blir av att dansa. Jag har fått en kontakt som jag har pratat lite med. Men det är svårt lite svårt att kombinera. För mig som idrottare är det väl inte direkt en miljö jag ska röra mig i. Men det är en grej som skulle vara väldigt rolig att göra.

I VM spelade hon gruppspelsmatcherna och kvartsfinalen mot Australien. Men tvingades sedan lämna återbud till semifinalen mot Japan och bronsmatchen mot Frankrike på grund av en hälskada.

Hon drömmer om en ny medalj i OS. Men även den här våren har hon varit skadedrabbad. Hon bars ut på bår i Tyresös bortamatch mot Jitex i april och stod över Sveriges landskamper mot Skottland i maj.

– Man kan ju aldrig veta, men det känns lite väl överdrivet om det skulle hota min OS-start. Det är en fotledsskada, det är inget som är brutet eller av.

Kan du visa några danssteg för vår fotograf?

– Glöm det! Nej, för fan! Så rolig är jag inte.

Caroline Seger har alltid en spellista klar när landslaget samlas. Hon kan tänka sig att testa DJ-jobbet på riktigt någon gång i framtiden.

Fakta

Tar paus från twitter under OS

Namn: Caroline Seger.

Ålder: 27 år.

Bor: Stockholm.

Största merit: VM-brons 2011, uttagen i världslaget. ”Väldigt kul att uppmärksammas på det viset. Men det hade känts ännu bättre om jag inte hade blivit skadad och varit med mer i hela turneringen.”

Last: Godiset Peanut butter cup. ”Jag vet att de finns i Sverige också. Men jag försöker bli kvitt behovet. Jag blev helt addicted när jag var i USA.”

Twitter: Skriver om allt från fotboll till Stockholmstrafiken. ”Jag kommer nog att göra ett uppe­håll under OS”.

Aktuell: En av Sveriges nyckel­spelare i OS-lag i fotboll som möter Sydafrika den 25 juli, Japan den 28 juli och Kanada den 31 juli.