ANNONS

Djurgården mot Bajen – mer än poäng på spel

Måljubel i Djurgårdens segermatch mot Kristianstads DFF på Stadion.
Måljubel i Djurgårdens segermatch mot Kristianstads DFF på Stadion.
Djurgårdens damer är en positiv överraskning hittills i år och ligger fyra i Damallsvenskan efter 13 omgångar. På onsdag står mer än poäng och placering på spel. Då kommer Hammarby på besök på Stockholms Stadion för säsongens andra damderby.
ANNONS

– Det handlar om tre poäng precis som i varje match, men derbyna är extra viktiga. Det är då vi har mest folk på läktarna så det är då vi får en chans att visa upp oss, säger Joel Riddez som gör sin första säsong som tränare i Djurgården.

När lagen möttes på Zinkensdamms IP i juni drog Djurgården det längsta strået och vann med 2–0 inför över 2 000 åskådare. Nykomlingen Hammarby ligger dessutom sju poäng efter Djurgården och är placerade på tionde plats, precis över nedflyttningsstrecket. Ändå tar Joel Riddez inte ut någon seger i förskott.

Två lag i form

– Hammarby är svårslagna. De försvarar sig bra och är kompakta. Vi vill föra våra matcher, även nu, och så handlar det om att ta till vara på våra chanser, säger Joel Riddez.

Joel Riddez

Joel Riddez känner sig hemma på Stadion. Han spelade i Djurgårdens herrlag i två perioder, 1999–2001 och 2011–2013, och gjorde 58 A-lagsmatcher. I december i fjol återkom han till klubben, som tränare i damlaget.

Båda lagen har gjort bra resultat den senaste tiden, med endast en förlust på de sex senaste seriematcherna.

– Framför allt efter uppehållet har vi spelat bra och visat att vi är svåra att slå, men vi måste fortfarande bli jämnare och undvika att dippa i vissa matcher, säger Joel Riddez.

Sexpoängsmatch

Totalt sett är han dock nöjd med säsongen hittills.

– Ja, kom sexa i fjol och satte därför upp topp fem som mål i år. Nu är vi fyra. Men det är jämnt i tabellen under oss, så varje match blir viktig. Som mot Hammarby till exempel. Vinner de är de bara fyra poäng bakom oss, vinner vi så är vi tio poäng före dem.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.