Djurgården värvar norsk bjässe från Danmark

Julian Kristoffersen och Bosse Andersson
Julian Kristoffersen och Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.
Djurgården fyller på truppen med 20-årige Julian Kristoffersen – en norsk powerforwward på nära två meter som värvas från danska FC Köpenhamn.

– Julian är en ung fotbollsspelare som är väldigt stor och stark. En skicklig boxforward och targetspelare som varit och tränat i drygt två år med FCK:s A-lag där han förvisso inte spelat så mycket men det beror på en mycket tuff konkurrenssituation. Han har höga ambitioner och är väldigt målmedveten så nu söker han en ny miljö och väljer Djurgården som en passande förening för nästa steg i hans karriär, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson som betonar att han vill ge unge Julian tid för att utvecklas.
– Han har gjort ett väldigt bra intryck på oss och har många goda egenskaper. Julian är stor, stark med bra fysik och har en förmåga att alltid göra mål. Bra i huvudspelet, vass i boxen och med en inställning att alltid utvecklas. Sedan finns det självklart sidor att jobba extra med, lite snabbare fötter till exempel, men det här är en intressant anfallare med ett långsiktigt mål att komma hit och ta nya steg framåt i sin fotbollskarriär.

Till Kaknäs på torsdag

Julian Kristoffersen har skrivit på ett treårskontrakt med Djurgården och förväntningarna är högt ställda när han kommer till Kaknäs på torsdag för att bekanta sig med sin nya förening.
– Jag har fått ett väldigt gott intryck av Djurgården där jag känt att föreningen verkligen vill ha mig. Dessutom spelar laget på ett sätt som passar mig bra så jag är väldigt glad och tacksam över att få komma hit, säger han.

Spelar med 21 på ryggen

Fotbollskarriären inleddes i Norge i unga år. 2013 kom Julian Kristoffersen till FCK och efter en tid flyttades han upp i A-laget, berättar han och beskriver sina styrkor så här:
– Jag är målfarlig, bra i huvudspelet, stark i targetspelet och har en god fysik om jag ska sammanfatta det kort. Sedan finns det självklart många delar i mitt spel som jag vill utveckla. Jag vill hela tiden driva mig själv framåt och jag tror att Djurgården är rätt förening för mig när det gäller att ta nya steg som fotbollsspelare.

Julian Kristoffersen har gjort fyra U21-landskamper och 18 ungdomslandskamper för Norge. I Djurgården komma han att spela med nummer 21 på ryggen.