Djurgården dubblar på Tele2 – både herrarna och damerna spelar

Olivia Schough. Djurgården. Tele2 Arena. Fotboll.
Olivia Schough hoppas att så många som möjligt stannar kvar och ser Djurgårdens damer spela.
Djurgården är Sveriges enda förening med både damer och herrar på högsta nivå.
På söndag spelar båda lagen på Tele2 Arena – något som aldrig tidigare har hänt.
– Vi har letat efter den här möjligheten under en längre tid, säger Henrik Berggren.

Djurgårdens herrar är än så länge obesegrade sedan den allsvenska omstarten och kommer senast från en bortavinst mot Kalmar när Häcken nu besöker Tele2 på söndag.

Damerna är också de obesegrade efter omstarten tack vare Olivia Schough som skruvade in en hörna på övertid borta mot Skånelaget Limhamn Bunkeflo förra lördagen.

– Vi har haft lite otur med bortdömda mål så det klart att det var skönt att få in ett sådant turmål, säger Olivia Schough.

Unikt arrangemang

Om Olivia Schough blir matchhjälte igen återstår att se när damerna möter Eskilstuna i den viktiga placeringsmatchen på söndag som också den spelas på Tele2 Arena – och inte på Stadion där damerna huserar till vardags.

– Vi har letat efter den här möjligheten under en längre tid och när spelprogrammet äntligen matchade dök chansen upp. Det känns superroligt, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren.

Att både damerna och herrarna spelar på samma plats samma dag har aldrig tidigare hänt – i alla fall inte under premisserna att båda lagen spelar på högsta nivå.

– Vi är oerhört stolta över att vara den enda svenska förening med två lag i allsvenskan respektive damallsvenskan. Vår förhoppning är att så många som möjligt stannar kvar på arenan efter herrarnas match och på så sätt kunna öka intresset för damfotbollen, fortsätter Henrik Berggren.

Hoppas kunna rida på VM-vågen

Vd:n hoppas att framgångarna i sommarens fotbolls-VM ska leda till ett uppsving för damfotbollen och göra att fler besöker Tele2 på söndag.

I samband med tidigare mästerskap har glöden slocknat lika snabbt som startade och när damallsvenskan dragit igång igen har allt återgått till det normala.

Men den här gången har Olivia Schough, som gjorde sitt femte mästerskap i sommar, märkt skillnad.

– Jag har blivit gratulerad efter tidigare mästerskap också men aldrig lika mycket som nu efter bronset. Folk kommer fram och säger grattis hela tiden.

Första men absolut inte sista

Än så länge har strax över 10 500 biljetter sålts till söndagens två matcher och enligt Henrik Berggren kommer det att bli fler arrangemang av samma karaktär i framtiden.

– Vi trivs väldigt bra på Stadion men det är alltid kul att göra något annat. Jag hoppas verkligen att så många som möjligt stannar kvar och tittar i stället för att gå hem och käka efter herrarnas match. Mitt tips är att ta med sig mat till arenan, säger Olivia Schough och skrattar.