ANNONS

Djurgården upp i serieledning efter omtalat domslut mot Göteborg

Djurgården IF DIF Firar
Djurgården vann mot IFK Göteborg och leder nu allsvenskan.
De tre Stockholmslagen och Malmö alla låg på 59 poäng efter helgens matcher.
Men Djurgården hade en match mindre spelad sto pall för pressen borta mot IFK Göteborg och vann med 1-0. Men det var en utebliven straff för IFK som mycket av eftersnacket handlade om.
ANNONS

Efter landslagsuppehållet är den allsvenska guldkampen tillbaka, och den är hetare än någonsin.

Helgens resultat innebär att de tre Stockholmslagen och Malmö alla låg på 59 poäng. Men Djurgården hade ännu inte spelat sin 28:onde match och hade chans att ta att ta ledning i serien med 62 poäng.

Motståndet de ställdes mot var IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Blåvitt öppnade starkt mot Djurgården men inget av lagen lyckades spräcka nollan och efter 45 spelade minuter stod det 0-0.

Men i matchminut 70 kunde Mohamed Buya Turay trycka in bollen i nätet. Det var matchens enda mål och nu drar Djurgården iväg med tre poäng i toppstriden.

Men efterspelet skulle handla mycket om ett kontroversiellt domslut i matchen, när domaren Kristoffer Karlsson missade att blåsa straff för Göteborg när Giorgi Kharaishvili gjordes ner i straffområdet.

– Det är en utebliven straff som är fel. Det är helt klart ett felbeslut från min sida. Jag missar den och sen ser jag att han halkar med fotfästet och det är det jag bedömer, sa Kristoffer Karlsson till C More efter matchen.

Hammarby slog ligaledaren

Under söndagen ställdes Hammarby mot ett då serieledande Malmö – och lyckades vinna matchen. Matchen slutade med 2-0 till Hammarby sedan Nikola Djurdjic spelade fram Alexander Kacaniklic som gjorde 1-0. Malmö FF försökte kvittera, men i den 89:e minuten gjorde i stället Hammarbys Richard Magyar 2–0.

AIK vann och gjorde fem mål

AIK vann enkelt bortamötet mot tabelljumbon Falkenberg med 1-5 under söndagen. Som om inte uppförsbacken för Falkenberg var tillräckligt brant i mötet med fjolårets mästare fick de spela matchen med en man mindre på plan.

Detta efter att Falkenbergs målvakt Hampus Nilsson tidigt rusade ut och på en boll där hemmalagets backlinje helt glömt att falla. I utrusningen körde han över AIK:s Heradi Rashidi och fick sen gå av planen.

ANNONS

Två matcher kvar

Nu återstår det två omgångar av allsvenskan. Djurgården går upp i ledning med 62 poäng följt av Hammarby, Malmö och AIK – alla på 59 poäng.