ANNONS

Djurgården hade lekstuga med AIK i Solna

Germain Jordan, Djurgården Basket
Germain Jordan stod för 34 poäng och 13 returer när Djurgården krossade AIK i Solnahallen.
Djurgården Basket var överlägsna i tisdagens derby mot AIK i Solnahallen och vann med 99–73. Det var Djurgårdens sjunde raka seger och man är nu det enda obesegrade laget i Superettan.
ANNONS

Inför matchen spekulerades det en del på sociala medier om att AIK kanske skulle kunna bryta Djurgårdens segersvit, men när matchen väl startade hade Solanlaget inte mycket att sätta emot. Redan i första quartern tog Djurgården en klar ledning, 30–14.

– Den här matchen var superviktig, som alla derbyn mellan Djurgården och AIK är. Vi hade siktet inställt på den här matchen i tre fyra veckor och hade scoutat AIK noggrant. Jag är oerhört stolt över att vi som klubb står upp i Solna och visar att vi är bäst i Stockholm, säger Djurgårdens klubbdirektör Goran Popov.

Förstafemman gjorde 88 poäng

Andra och tredje quartern blev jämna, men Djurgården som spelade runt på enbart sju spelare, hade bra kontroll på alla positioner. Inför sista quartern hade AIK knappat in tre poäng, men då gjorde Djurgården ett nytt ryck och tog hem sista quartern med 30–17 – och matchen med hela 99–73.

Lazar Radosavljevic, Djurgården Basket

Djurgårdens Lazar Radosavljevic stoppar ett AIK-anfall. Foto: Josefine Tolleman

Förstafemman med Joel Svensson, Germain Jordan, Kiki Kitanovic, Lazar Radosavljevic och Kristoffer Gafor stod för hela 88 av Djurgårdens totalt 99 poäng.

Nytt derby på fredag, hemma mot Alvik

Matchens allra effektivaste spelare var Germain Jordan med 34 poäng och 13 returer. I AIK var det bröderna Erkan och Serkan Inan som var mest effektiva och satte 52 poäng tillsammans.

Germain Jordan, Djurgården Basket

Djurgårdens Germain Jordan hade stor show i Solnahallen. AIK:arna Olivier Olunga och Serkan Inan får agera statister här. Foto: Josefine Tolleman

På fredag, den 30 november, är det derbydags igen för Djurgården då man tar emot klassiska Alvik Basket hemma i Brännkyrkahallen. Uppkast klockan 19.

ANNONS