Djurgården vann säsongpremiären mot Vasalund

Kevin Walker.
Kevin Walker.
Vasalunds IF Skytteholms IP
Vasalunds IF, Skytteholms IP
Djurgårdens tränare Özkan Melkemichel.
Djurgårdens tränare Özkan Melkemichel.
Djurgårdens första match för säsongen gav flera positiva besked.
– Det kändes bra men det är fortfarande lite svårtajmat eftersom jag inte spelat match på ett år. Men det är kul att vara igång i alla fall, säger Kerim Mrabti.

Läs också: Huliganer utifrån tog sig in på arenan

Djurgården rivstartade onsdagens träningsmatch mot Vaslund på Skytteholms IP och gjorde 1-0 redan efter 12 minuter. Amadou Jawo slog en boll in i straffområdet som styrdes i mål via Vaslundsspelare.

Mrabti anfallare

Tolv minuter senare slog Magnus Eriksson en hörna som backen Jacob Une Larsson nickade in till 2-0.

Mittfältaren Kerim Mrabti var tillbaka efter skada. I den första halvleken fick han vikariera som anfallare eftersom Michael Olunga bestämde sig för att skriva på för den kinesiska klubben Guizhou Hengfeng Zhicheng.

– Vi börjar bra med fina kombinationer men ju mer matchen går fastnar vi lite på samma kant. Men vi skapar mycket på fasta situationer och det har gett utdelning, säger Kerim Mrabti till Djurgårdens hemsida.

Laget höll 2-0-ledningen till paus.

Nytt lag i andra

I den andra halvleken var Djurgården ett helt nytt lag. Bokstavligen. Hela tio byten gjordes.

Bland annat fick Junior Zindoga chansen. Han ordnade en frispark som Daniel Berntsen satte i ribban.

– Det var väl en okej match. Vi hade några fler lägen där vi kunde gjort mål men 2-0 är okej. Den sista tredjedelen saknade och vi har kört på rätt hårt med fysträningen. Men vi skapade lägen och det är det som är viktigast. Jag var nära på min frispark i ribban så vi får hoppas att den sitter nästa gång, säger Daniel Berntsen till Djurgårdens hemsida.