ANNONS

Djurgården värvar landslagsanfallare

Olivia Schoug
Olivia Schoug ser fram emot att få spela matcher för Djurgården på Stockholms Stadion.
Djurgårdens damer har gjort klart med en riktigt starkt nyförvärv då Olivia Schoug, med 60 landskamper på meritlistan, lämnar Kopparbergs/Göteborgs FF för att spela med blåränderna de närmaste två åren.
ANNONS

– Det här känns jättebra. Det har varit en lång process och jag är superglad att vi har kommit fram till en så bra lösning. Jag är jättetaggad på att komma igång med säsongen som väntar, säger 27-åriga Olivia Schoug till Djurgårdens hemsida.

Lagets tränare Joel Riddez beskriver Olivia som en ”rivig, hårt jobbande spelare med bra rörelse som skapar mycket ytor för andra”.

”Bra på att göra andra bra”

Olivia själv ser en styrka i sin förmåga att vara en bra lagspelare.

– Det kanske är tråkigt att kalla det en spetsegenskap men jag känner att jag är väldigt bra på att göra andra bra. Jag är duktig på att få en grupp att fungera och tar gärna löpningar för andra. Det kanske inte blir så mycket mål från mig men jag är väldigt bra på att lägga den sista passningen som gör att det blir mål.

Mognade i Tyskland och Ryssland

Olivia Schougs fotbollsresa började i Torup/Rydö FF och fortsatte i Ullareds IK, Falkenbergs FF, Kopparbergs/Göteborgs FF och vidare ut i Europa till Bayern Munchen och ryska Rossijanka där hon samlade på sig mycket nyttig rutin.

– Jag fick känna på tillvaron i Tyskland och Ryssland och kom hem till Eskilstuna efter det och gjorde min kanske bästa säsong någonsin. Jag tror att det hängde ihop med att jag fick mogna utomlands, växa som människa och sedan verkligen njuta av att få vara en fotbollsspelare, säger hon.

Satsar på att komma med till VM

Landslaget är en fortsatt morot.

– Det står högt upp på listan att komma med till VM i år och jag vet ju att det gäller att prestera i föreningen för att komma dit.

ANNONS

”Kul att få spela på Stockholms Stadion”

Djurgården har gjort flera andra tunga värvningar inför säsongen 2019 och Olivia Schoug tror att laget har potential att nå toppen.

– En riktigt bra trupp tycker jag och jag tror att vi verkligen kan nå väldigt långt med det här laget. Jag känner ju Hanna Folkesson och Malin Diaz som jag spelat med förut så det är intressanta spelare som Djurgården har nu. Det ska bli superkul att få bli en del av det laget och kul att få spela på Stockholms Stadion också.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.