ANNONS

Djurgårdens boxare jagar guld i SM på hemmaplan

Babacar Kamara
Babacar Kamara i Djurgårdens träningslokal, innan det fem år långa uppehållet.
Djurgården är största Stockholmsklubb med 21 anmälda när SM avgörs i Stockholm för första gången sedan 2006. Flera av dem har dessutom goda chanser på guld. Den 14–16 december smäller det i Eriksdalshallen med totalt 177 boxare i det rekordstora mästerskapet.
ANNONS

En av Djurgårdsboxarna som är ute efter SM-guld är 37-årige Babacar Kamara. Han har precis gjort comeback efter fem års uppehåll från boxningen.

– Han har varit borta ett tag, men han har ändå stora chanser att vinna guldet, det är jag säker på, säger Joel Grandell, tränare i konkurrentklubben Hammarby och delaktig i arrangemanget av SM.

Babacar Kamara har fem SM-guld på meritlistan sedan tidigare och är en av få svenskar som har besegrat nuvarande proffsvärldsmästaren Badou Jack. Han tog dessutom hem storturneringen King of the Ring förra helgen, så trots att han nyligen har börjat boxas igen lär han vara med och göra upp om guldet i supertungvikt (+91 kg).

Bwambale – boxare och antivåldskämpe

En annan Djurgårdsboxare med guldambitioner är 21-årige Alex Bwambale i 91-kilosklassen. Han vann NM för seniorer i fjol och tillhör landslaget. Dessutom gör han, vid sidan av boxningen, viktiga insatser mot våld i Tensta där han är uppvuxen.

På damsidan har Djurgården en guldkandidat i Katrine Steingrimsen som visserligen har två tungt meriterade motståndare i sin viktklass, men som ändå har goda chanser.

Tränare hoppas på publikstöd

För första gången någonsin i SM-historien kör seniorer, juniorer och ungdomar, både på dam- och herrsidan, i samma turnering. Årets mästerskap är ett samarrangemang mellan Svenska Boxningsförbundet och Stockholm-Gotlands Boxningsförbund.

Biljetter till SM kan inte köpas på nätet, men de säljs hos alla boxningsklubbarna i Stockholm.

ANNONS

– Man kan även köpa biljett i entrén i hallen. Vi hoppas att många kommer och hejar fram Stockholmarna, säger Hammarbytränaren Joel Grandell.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.