Djurgårdens målvakt blir bilhandlare

Kenneth Höie
Bilar är Kenneth Höies stora intresse utöver fotbollen. Redan i december börjar han arbeta som bilförsäljare på Volkswagen i Täby.
Efter drygt fyra år och över 100 tävlingsmatcher i Djurgården lägger Kenneth Höie målvaktshandskarna på hyllan efter den här säsongen. Den 37-årige Stocksundsbon ska börja en ny karriär – som bilförsäljare på Volkswagen i Täby.

– Det är något som jag funderat på och beslutet har växt fram den senaste tiden. Men det är klart att det blir konstigt, jag har ju hållit på med fotboll i över tjugo år. Samtidigt blir det kul att prova något nytt. En epok tar slut och en ny tar vid, berättar Kenneth Höie till Djurgårdens hemsida.

Han har bestämt sig för att inte syssla med fotboll över huvud taget.

– Ja, jag kommer att lägga av helt. Jag spelar säsongen ut, fullföljer mitt konrakt, och sedan är det färdigt.

Kenneth Höie har många positiva minnen från sin tid i Djurgården. Framför allt minns han hösten 2013 då laget spelade strålande fotboll efter en svag vårsäsong.

– Den hösten var jäkligt rolig!

Då Djurgårdens nye målvakt Andreas Isaksson är skadad lär Kenneth Höie få vakta målet i de återstående fyra matcherna. Sannolikt tackas han av i säsongens sista hemmamatch, mot BK Häcken den 31 oktober.

– Det behöver inte vara storslaget, men någonting får det väl bli. Jag har haft en väldigt fin tid här i DJurgården, säger Kenneth Höie.