ANNONS

Djurgårdstalangen sänkte Georgien

Kerim Mrabti gjorde båda Djurgårdens mål i derbyt mot AIK som slutade 2–2 i våras. På tisdagen blev han matchhjälte för U21-landslaget,
Kerim Mrabti gjorde båda Djurgårdens mål i derbyt mot AIK som slutade 2–2 i våras. På tisdagen blev han matchhjälte för U21-landslaget,
Förra veckan utsågs han till "Årets nykomling" på Fotbollsgalan. I dag sänkte Djurgårdens Kerim Mrabti Georgien i kvalet till U21-EM.

– Det känns riktigt bra faktiskt, säger spelaren
ANNONS

Kerim Mrabti värvades inför den gångna säsongen till Djurgården från Sirius – och gjorde succé. 21-åringen har varit ordinarie hela året i Pelle Olssons startelva och utsågs så sent som förra måndagen till ”Årets nykomling” på Fotbollsgalan.

Men det är inte bara i Djurgårdströjan som Mrabti tar för sig. När U21-landslaget på tisdagen mötte Georgien på bortaplan i ett EM-kvalmöte klev den offensive mittfältaren fram och tryckte in matchens enda mål i den 72:a minuten.

– Det känns riktigt bra faktiskt. Vi gör ingen bra match om jag ska vara helt ärlig, vi är väldigt slarviga idag. Vi spelar inte lika bra, men vi vinner en sån här match på bortaplan och visar att vi är ett bra lag, säger han till svenskfotboll.se.

Målet kom efter att det nyblivne Hollandsproffset Arber Zeneli spelat fram Mrabti som på ett tillslag tryckte in bollen i bortre gaveln med bredsidan.

Trepoängaren mot Georgien innebär att Sverige ligger trea i EM-kvalet, två pinnar bakom ledande Kroatien och på samma poäng som tvåan Spanien som har bättre målskillnad.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.