ANNONS

FC Djursholm P06 tog brons i Barcelona Cup

FC Djursholm P06
FC Djursholm P06 på prisutdelningen i Barcelona, med bronspokalen.
Inget ont om Spånga IS, Bele Barkarby, Boo FF och de andra motståndarna i Sankt Erikscupen – men äventyret som killarna I FC Djursholms P06-lag var med om i helgen smäller något högre. De spelade Barcelona Cup i Spanien, och lyckades dessutom ta en tredjeplats i tuff internationell konkurrens.
ANNONS

– Otroligt roligt och spännande för dem att få möta spelare från Holland, Frankrike och Nordirland i gruppspelet, säger Per Wall, en av lagets lagledare.

FC Djursholm vann alla tre matcherna, med totalt 15–0 i målskillnad, och gick vidare till A-slutspel i turneringen med sammanlagt 32 deltagande lag.

Sheffield Wednesday i semi

Efter att ha slagit ut Meyrin FC från Schweiz efter straffar väntade kvartsfinal mot engelska Lurgan Town, ett lag som slutade trea i cupen i fjol.

Trots ett snöpligt självmål kunde FC Djursholm vinna med 2-1 och avancera till semifinal. Där väntade ännu ett engelskt lag, anrika klubben Sheffield Wednesday.

Seger i bronsmatchen

– De spelade klassiskt brittiskt med långa bollar upp mot duktiga forwards, men vi stod emot riktigt bra. Båda lagen hade var sin boll i ribban, men matchen slutade 0–0 och den här gången åkte vi ut på straffar, säger Per Wall.

I match om tredje pris vann FC Djursholm mot belgiska KVWZ Woluwé-Zavantem med 1–0 och fick lyfta en fin bronspokal på den efterföljande prisutdelningen. Där uppmärksammades även lagets målvakter, som båda två fick ta emot pris som cupens bästa målvakter.

”Hit vill vi åka tillbaka”

– Det här var en häftig upplevelse för killarna och alla i laget var överens när vi åkte hem – att hit vill vi åka tillbaka nästa år, säger Per Wall.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.