FC Djursholm deltog i Gothia Cup – tog silver i medaljpremiär

Efter sommarlovet har klubben flera inbjudningar till internationella turneringar som de funderar över.
Efter sommarlovet har klubben flera inbjudningar till internationella turneringar som de funderar över.
De har spelat länge, och fått flera bra resultat. Bland annat vann de Asiens största turnering tidigare i år. Men hittills har de inte kunnat få några officiella medaljer. I år fick de sin första chans, och den satte de – rakt i krysset.

Det är långt ifrån deras första turnering, men hittills har inte tjejerna födda 2007 kunnat få medalj officiellt – eftersom det inte tillåts för barn under tolv år.

I år var alltså första chansen, och under Gothia Cup mellan 15 och 20 juli tog de sig ända till finalen. Där mötte de Tysklands KVF Segeberg 2, men förlorade med 2 – 0.

De blev därmed det bästa laget i Sverige, och Norden – och nu är de bara ännu mer taggade.

– Jag är otroligt stolt över dem. Vi har dessutom haft problem med sjukdom och skador, så det var inte lätt, men tjejerna kämpade på genom varje match, säger, Jenny Syquia Skarne, lagledare för FC Djursholm F07.

Ser fram emot nästa säsong

Totalt deltog 27 lag, från bland annat från Peru, Mexico, USA, Kanada, Ryskland, och Singapore.

– När vi tittade på lagen under turneringen fanns det så många wildcards vi inte hade koll på. Vi visste inte vilken nivå Polen, Peru, Kanada, och USA låg på, men misstänkte att de skulle vara riktigt bra. Eftersom de skickade sina lag till en turnering halva vägen runt jorden, säger Jenny Syquia Skarne.

 

”Det laget uppnått är inget mindre än fantastiskt”, säger lagledare Jenny Syquia Skarne. Foto: Mau Mauricio

Och framtidsplanerna är det redan full fart på:

– Nästa säsong ser vi fram emot St Eriks-cupen, och vi har också flera spännande inbjudningar till cuper på andra sidan havet som vi funderar över just nu, säger hon.