Djursholms Indians F03 till finalspel i USM

Djursholms Indians F03
Djursholms Indians F03 är ett av Sveriges fyra bästa lag och jagar guld i USM i helgen.
Över 30 av Sveriges bästa basketlag för F03 har kämpat i flera gruppspelsomgångar i Riksmästerksapet, USM. Nu är bara fyra kvar i Final Four, finalspelet som avgörs i helgen. Ett av dem är Djursholms Indians.

– Tjejerna har vuxit med tiden. De är starka i tuffa matcher, kör hela tiden och vinner väldigt ofta när det är jämnt. De vågar spela fast det är jämnt, säger Peter Falk som har coachat laget i drygt fyra år.

Alla spelarna i laget är Danderydstjejer, och alla bidrar till positiv stämning – något som ger kraft på planen. Och det har gett bra resultat, inte minst i år då laget har vunnit alla matcher utom en i Riksmästerskapet.

Semifinal mot Nässjö på lördag

– Det var mot Haga Haninge i sista matchen i gruppspelet och matchen var betydelselös. Både vi och Haga var redan klara för Final Four, säger Peter Falk.

De fyra bästa lagen i Sverige gör alltså upp i Final Four, som spelas i Norrköping i helgen. Djursholm Indians spelar semifinal mot Nässjö klockan 12 på lördag, den 21 april. I den andra semifinalen möts Haga Haninge och Högsbo. På söndag avgörs både final och bronsmatch.

Svårtippat finalspel

– Det är så jämnt mellan dessa fyra lag att inget lag kan vara säkra på att nå final och inget lag är uträknat på förhand. Alla fyra lagen har möjlighet att vinna, men alla fyra kan också komma på fjärde plats, säger Peter Falk.

Det är bara att hoppas att trenden från säsongen hittills håller i sig – att Djursholms Indians har styrkan och modet som ger dem segrar i riktigt jämna matcher.

Fakta

14 spelare i guldjagande laget

4 Elisée Jahed

5 Ronja Ståhl

6 Mathilda O´Connor

7 Anna Salén

8 Elinor Demnert

10 Sara Lagerbielke

11 Clara Prander

12 Sofia Fasth Gillstedt

13 Märta Dahlborg

14 Carolina Oker-Blom

15 Selma Söderström

18 Elin Gästgivar

19 Ebba Wahlberg

23 Vera Sollerud

Coach Peter Falk

Ass Coach Gunnar Demnert