Djursholms tjejer vann Asiens största fotbollsturnering

FC Djursholm, F07, fotboll, Singapore
Maxat påsklov för Djursholms tjejer.
FC Djursholms F07 gick obesegrade genom en stor fotbollsturnering för ungdomar i Singapore och fick stå högst upp på "pallen". Med sig tillbaka till Djursholm har de en eftertraktad buckla och mycket erfarenhet.

Under påsklovet var FC Djursholms F07 på resa i Singapore och deltog i Asiens största fotbollsturnering för ungdomar där även talangfyllda lag som Barcelona, Arsenal och Atlético Madrid spelade.

Djursholmslaget vann samtliga sina åtta matcher i sin klass och tog hem hela turneringen. De fick lyfta bucklan efter en mycket spännande final mot arrangörsklubben.

– Tjejerna var helt till sig och lyckliga över finalsegern och resultatet genom hela turneringen, säger Jenny Skarne som är lagledare för Djursholms F07.

FC Djursholm, F07, fotboll, Singapore

Utnyttjade varje minut

På plats i Singapore befann sig 36 personer kopplade till laget. Förutom de 10 spelarna reste även tränare, ledare, föräldrar och syskon med. Laget åkte så fort påsklovet startade med första möjliga flyg till Singapore.

– Vi ville komma dit så snabbt som möjligt för att få ordning på jetlag innan turneringen startade, säger Jenny Skarne.

Under de första dagarna tränade Djursholm och spelade träningsmatcher och skaffade sig nya kompisar med det arrangerande laget, JSSL.

Ett lag som de blev imponerade av och fick kontakt med under Gothia cup i somras.

JSSL arrangerar årligen den stora fotbollsturneringen som växer för varje år. I år deltog över 400 lag från 15 länder. Djursholm är det första svenska laget att delta i turneringen.

FC Djursholm, F07, fotboll, Singapore

Fullspäckat schema

Förutom att spela fotboll passade den svenska truppen på att göra stan och besökte Singapores mest populära turistattraktioner. De besökte även den svenska ambassaden och träffade den svenska ambassadören Niclas Kvarnström.

Resan blev en läglig uppstart inför den kommande säsongen i Sverige. Till helgen startar S:t Erikscupen för Djursholms del.

– Vi lyckades vinna åtta raka matcher med målskillnaden 31-2. Varje spelare spelade på sin högstanivå vilket var imponerande, säger tränaren Robert Assadkhan.