ANNONS

Tjejer dominerade på läktarna när Sverige kryssade i Kungsängen

U23-damlandskamp spelades i Kungsängen
Sveriges U23-damer spelade 2–2 mot Nederländerna på Kungsängens IP på torsdagskvällen.
Sverige spelade oavgjort, 2–2, i torsdagskvällens U23-damlandskamp mot Nederländerna på Kungsängens IP. Nära 450 åskådare var på plats, de flesta av dem var tjejlag från fotbollsklubbarna i Upplands-Bro och Järfälla.
ANNONS

– Ja, vi räknade till 436 åskådare, och många var tjejer, men vi vet inte exakta publiksiffran för det var fri entré för alla under 18 år, säger Lennart Blomqvist, kassör i Kungsängens IF.

Hur många betalande var det då?

– Det har vi inte räknat samman ännu, i dag går ju allt med shish, men jag skulle tro att det var cirka 35 procent.

Så det blev en viss intäkt för klubben i alla fall?

– Ja, vi får direktiv från förbundet och sedan står vi för hela arrangemanget och i gengäld får vi behålla intäkter från biljetter och servering.

Men det är en del jobb också kanske?

– Ha ha, ja ganska mycket. Jag jobbade mest under matchen, jag såg bara ett av de fyra målen.

Förbundskaptenen för U23-landslaget, Ulf Kristiansson, sa innan att han hoppades på att publikrekordet för U21/U23 dam- och flicklandskamper (3 208 åskådare) skulle slås. Var det alltför optimistiskt?

– Ja, det var bara en tjej i laget som kommer från Stockholm, det spelar nog in. För några år sedan anordnade vi en pojklandskamp här och då hade vi 1 300 åskådare, men då var det första gången vi hade ett sånt jippo här och en av spelarna i Sverige hade tidigare spelat i Bro IK, säger Lennart Blomqvist.

ANNONS

Torsdagskvällens landskamp slutade 2–2 efter att Sverige hamnat i underläge men kunde vända med två snabba mål, båda av Rebecka Blomkvist, i slutet av första och början av andra halvlek – för att sedan släppa in en holländsk kvittering bara fem minuter senare.