ANNONS

Daniel Sterner kan bli årets anfallare

Daniel Sterner efter straffdramat där lagkompisen Hugo Näslund satte den och fixade biljetten för Täby FK till division 1.
För Daniel Sterner i Täby FK är nomineringen till årets bästa spelare ett kvitto på hans egen positiva utveckling under lagets succésäsong.
Täby FK dominerade på plan under säsongen och vann seriesegern i stor stil. När årets bästa spelare nominerats av tränare, sportchefer och journalister dominerar Täbys stjärnor även den topplistan.
– Ett kvitto på att det är på väg åt rätt håll, säger anfallaren Daniel Sterner.
ANNONS

Under hösten har tränare, sportchefer, journalister och fotbollsbloggare runt landets division 2-föreningar deltagit i nomineringsprocessen till årets bästa spelare. Täby FK:s målfarliga anfallare Daniel Sterner är en av de nominerade.

– Det är jättejätteroligt att de ser det man gör. Jag jobbar ju hårt för att bli bättre och att ta nästa steg. Det här blir lite som ett kvitto på att det är på väg åt rätt håll, säger Daniel Sterner.

Daniel Sterner om peppen till Näslund inför segerstraffen

”Lovande inför kommande division 1-spel”

Faktum är att Täby FK, som efter en succésäsong stod som tidig seriesegrare, dominerar topplistan i Norra Svealand.

– Även i år har huvudstadsklubbarna tagit över toppstriden i Norra Svealand, och det speglar även nomineringarna som har trillat in till Unibet 2:an. Seriesuveränen Täby har exempelvis fått in minst en spelare i varje lagdel, vilket borde vara lovande inför deras kommande division 1-spel, säger Henrik Holm, projektledare för Unibet 2:an i ett pressmeddelande.

Täby FK har hela fem nominerade

Täby FK har inte mindre än fem spelare bland totalt tolv nominerade spelarna i division 2 Norra Svealand. På topplistan återfinns målvakt Jonatan Åsén, backarna William Prtic och Alfred Sigemo, mittfältare Hugo Näslund samt anfallare Daniel Sterner.

”Jag jobbar ju hårt för att bli bättre och att ta nästa steg. Det här blir lite som ett kvitto på att det är på väg åt rätt håll.”

Daniel Sterner

Sveriges bästa ska koras

Sedan 2003 har Unibet utsett årets bäst spelare i tvåan. Första steget är att nominera tre spelare från varje position i varje division 2-serie. Nästa steg är att presentera säsongens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i varje serie för att till slut kora hela Sveriges fyra bästa spelare 2019.

ANNONS

Förutom äran får de slutliga vinnarna 5000 kronor i prispengar plus att deras klubb får 10 000 kronor. Från starten har Unibet delat ut 950 000 kronor till landets division 2-föreningar.

Täby FK:s Hugo Näslund om nerverna – och jublet efteråt

Under oktober presenteras även finalisterna i Årets drömmål. Hugo Näslunds historiska straff som fixade Täby FK:s biljett till ettan har dock inte platsat där.

Fakta

Nominerad till årets bästa spelare i division 2 Norra Svealand

Årets nominerade i Norra Svealand är:
Bästa målvakt:
Oguzhan Yildiz, Kungsängens IF, Viktor Segerström, Karlbergs BK, Jonatan Åsén, Täby FK.

Bästa back:
William Prtic, Täby FK, Robin Frej, IFK Stocksund, Alfred Sigemo, Täby FK.

Bästa mittfältare:
Hugo Näslund, Täby FK, Taha Abdi Ali, Ifk Stocksund, Fabian Ahlstrand, IFK Stocksund.

Bästa anfallare:
Jens Hägg, Gamla Upsala SK, Pashang Abdulla, Karlbergs BK, Daniel Sterner, Täby FK.

Källa: Unibet