ANNONS

Lena och Donnerstein till final i dressyr-SM

Lena Wiman, Överby hästsportförening
Lena Wiman och Donnerstein i SM på Strömsholm.
Överby Hästsportförenings ridskolechef Lena Wiman stod för en fin prestation i dressyr-SM på Strömsholm i helgen. Hon nådde final med Donnerstein och placerade sig till slut på åttonde plats.
ANNONS

29 ekipage hade tagit sig till SM genom att ha minst 63 procent i Grand Prix eller Grand Prix Special, ett krav som Lena Wiman och Donnerstein har klarat med marginal flera gånger.
I SM gick 15 av de 29 vidare från kvalet, där Lena Wiman fick 65,630 procent efter en stadig ritt och placerade sig på tionde plats.

Högsta svårighetsgraden

Finalen reds i Grand Prix Kür, ett egenkomponerad program med egen musik till, vilket är den allra högsta svårighetsgraden i dressyr.
Där red Lena Wiman till sig 67,450 procent vilket gav en sjundeplats, en klättring med tre placeringar. Då resultatet från kval och final läggs ihop hamnade Lena Wiman och Donnertstein på åttonde plats i SM totalt – en stor bedrift då konkurrensen bestod av flera landslagsryttare och andra ryttare som sponsras av stora företag.

 

Patrik Kittel tog hem guldet

Lena Wiman är en stor inspiration för ridskoleeleverna på Överby då hon visar att det går att nå länt med hårt jobb, vilja och engagemang.
Guldet vanns av världsstjärnan Patrik Kittel som på Deja firade sin 42-årsdag med att ta hem sin femte SM-titel.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.