ANNONS

Dressyrdrottningen Tinne klar för Friends

Tinne Vilhelmsson Silfvén
Tinne Vilhelmsson Silfvén är klar för Sweden International Horse Show i Friends Arena.
Nu är startfältet klart för topptävlingen Saab Top 10 Dressage som avgörs under Sweden International Horse Show i Friends Arena. Det är en stjärnspäckad deltagarlista – och nu står det klart att Sveriges dressyrdrottning Tinne Vilhelmsson Silfvén får en plats.
ANNONS

– Jag ser fram emot att rida på hemmaplan i Riends Arena. Det är alltid speciellt med hemmapublik och den stämning och atmosfär som är där, säger Tinne Vilhelmsson Silfvén.

I helgen laddade hon upp med start i FEI World Cup i Stuttgart, Tyskland. Hon var fyra i både Grand Prix och Grand Prix kür och tog 15 världscuppoäng. Bland annat fick Tinne 9,5 av 10 möjliga för svårighetsgraden på sin kür.

Tinne Vilhelmsson-Silfvén och Don Auriello, som var med på OS i Rio i fjol, hemma på Lövsta Stuteri i Väsby.

– Paridon Magi var riktigt fin och fick fina betyg, säger Tinne Vilhelmsson Silfvén.

Nytt mästerskap

Hon har också bestämt sig för att det blir Paridon Magi hon kommer till start med i Saab Top 10 Dressage som avgörs under Sweden International Horse Show den 30 november–3 december.

Tävlingen är ett nytt mästerskap där de bästa ekipagen i världen gör upp om vem som är årets främsta dressyrryttare 2017. Nära 1,6 miljoner kronor i totala prispengar, och en Wolkswagenbil, står på spel.

Svenska bronslaget samlat

Rose Mathisen fick ett wild card vilket innebär att hela det svenska bronslaget från EM (utöver Rose Mathisen och Tinne Vilhelmsson Silfvén även Therese Nilshagen och Patrik Kittel) är på plats i Friends Arena nästa helg.

Övriga sex deltagare i Saab Top 10 Dressage är Isabell Werth, Tyskland, Cathrine Dufour, Danmark, Helen Langehanenberg, Tyskland, Severo Jesus Jurado Lopez, Spanien, Inessa Merkulova, Ryssland och Anna Zibrandtsen, Danmark.

ANNONS

Har varit med i sju OS

50-åriga Tinne Vilhelmsson Silfvén från Upplands Väsby är en av Sveriges mest meriterade ryttare genom tiderna. Hon har bland annat ridit sju OS på raken, vilket gör henne till en av endast fyra svenska idrottare som har deltagit i sju OS.

Hon bor på Lövsta Gård där hon är stuterichef för Lövsta Stuteri. Under vintermånaderna flyttar Tinne Vilhelmsson Silfvén delar av stuteriets verksamhet till Florida i USA. Även där har hon uppnått stora framgångar.¨

I Sweden International Horse Show har Tinne Vilhelmsson Silfvén vunnit küren två gånger i Globen, och även premiäråret i Friends Arena 2014. Nu jagar hon sin fjärde seger.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.