Dubbelt lyckad tisdagskväll för Sollentuna VK

sollentuna vk dam volleyboll
Sollentuna VK:s damer jublar efter segern mot Linköpings VC hemma i Arena Satelliten.
Både Sollentuna VK:s herrar och damer tog chansen och säkrade en plats i kvartsfinalen via segrar mot Vingåker borta (herrarna) och Linköpings VC hemma (damerna) i den fjärde åttondelsfinalen.

Sollentunas damer föll i den första åttondelen mot Linköpings VC, men följde upp med två raka segrar vilket gav en chans att avgöra hemma i Arena Satelliten på tisdagskvällen.

– Linköping är ett tufft lag och i täta matchserier är det laget som ställer om inför varje match och kommer hungrigast som har fördel sa damlagets tränare Niclas Bagelius till klubbens hemsida inför matchen.

Och hungrigast var hemmalaget. Sollentuna vann matchen med 3–0, och åttondelsfinalserien med 3–1, och är klara för kvartsfinal mot Lindesberg.

SVK:s herrar tog också chansen

Sollentunas herrlag hade samma läge, 2–1 i matcher, inför sin tisdagsmatch borta mot Vingåker.

– Vi åker till Vingåker med självförtroende. Vi har haft skadeproblem på sista tiden men nu är lagkapten Staffan Blomgren tillbaka i spel och vår passare Joonas Huhtakangas är också skadefri och kan äntligen gå på fullt. sa lagets tränare Lauri Hakala till SVK:s hemsida före matchen.

Och det blev en lyckad kväll även för Sollentunas herrar. Seger i matchen med 3–1 innebar samma siffror i matchserien och avancemang till kvartsfinal. Där står skånska Örkelljunga VK för motståndet, ett lag som SVK besegrade på bortaplan så sent som i början av mars.

Både damerna och herrarna inleder borta

Sollentunas damlag inleder kvartsfinalsserien, som avgörs i bäst av tre, borta mot Lindesberg på söndag den 31 mars. Andra matchen spelas i Arena Satelliten på onsdag, den 3 april, och en eventuell tredje match avgörs i Lindesberg den 5 april.

Herrarnas kvartsfinal avgörs också i bäst av tre och även för Sollentunas herrar är det bortaplan som gäller i första matchen mot Örkelljunga den 31 mars. Därefter blir det hemmamatch den 2 april och till sist, om det behövs, en tredje och avgörande match borta den 4 april.