ANNONS

Dubbelvändning: Skateparken i Smedby blir av ändå

I aktivitetsområdet finns även en skatepark. Bilden är inte från Vilundaområdet.
Glädjande beslut för skateintresserade i Upplands Väsby.
Nytt beslut om skateparkens vara i Smedby klubbat. Oppositionen och SD röstade för parken.
– Vi vill att parken ska bli av, det har varit ett sug från barn, ungdomar och unga vuxna i Väsby, säger Mathias Bohman.
ANNONS

Först var det åtta år av diskussioner om en skatepark i Upplands Väsby. Sedan klubbades ett beslut och spaden sattes i marken. Efter valet kom vändningen – ingen skatepark i Smedby.

Nu kommer nya beskedet. Skateparken blir av ändå.

På kommunstyrelsens möte under måndagen fick oppositionen med stöd av SD igenom kovändningen. Och på bara några veckor har skateparkens vara eller icke vara gått från grönt till rött till grönt igen.

– Vi vill att Väsby ska ha en fortsatt hög ambitionsnivå och att vi hamnar på kartan för att vi gör något bra för Väsbyborna, säger Mathias Bohman Socialdemokraternas gruppledare.

Kan bli billigare

Sedan tidigare har Upplands Väsby lagt undan tio miljoner för skateparken i Smedby men på grund av markförhållandena väntades kostnaderna att stiga till 17 miljoner. Det fick Väsby-alliansen och Väsbys Bästa att backa från det beslut som samtliga partier ställde sig bakom.

I det beslut som nu har fattats ligger ett kostnadstak på tio miljoner kronor för parken och att den kommer att hamna på en annan plats som är bättre lämpad.

– Det blev en väldig hög investering för en skatepark och vi måste se till alla av kommunens barn och ungdomar och funktionshindrade. En stor del av parken riktade sig mer till elitåkare, säger Andrea Möllerberg i Väsbys Bästa.

ANNONS

Vi är väldigt glada över att vi fick igenom vårt förslag

Mathias Bohman

Men Väsbys Bästa vill att parken blir av och tittar nu på en alternativ plats och att skateparken inte skulle kosta mer än sex miljoner kronor. Då skulle även externa sponsorer kunna gå in med pengar för att minska kostnaderna för skattebetalarna.

Eventuella sponsorer är inget som opporsitionen sätter sig emot.

– Går det att hitta en investering utifrån så gärna. Men vi är väldigt glada över att vi fick igenom vårt förslag i kommunstyrelsen, säger Mathias Bohman.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.