Dundersuccé för Vibys tjejer i Skövde Basketcup

Ett av Viby Baskets två F02/03-lag jublar efter seger mot Lerum i semifinalen.
Ett av Viby Baskets två F02/03-lag jublar efter seger mot Lerum i semifinalen.
Viby Baskets tjejlag radade upp framgångar i Skövde i helgen då över 100 lag från Sverige och Norge gjorde upp om pokalerna i den årliga cupen Skövde Basketcup. Det slutade med att klubben fick med sig tre guld och två silver hem till Sollentuna.

– När man kommer in på Arena Skövde är det första man ser Sveriges absolut snyggaste basketpokaler – egendesignade och tillverkade i Italien – och de vill alla vinna! säger Eva-Lotta Sandberg, ordförande i Viby Basket.

Viby Basket under Skövde Basketcup, Damer U17 den 10 May 2019 i Skövde.

Diana Eliasson i Vibys F02/03-lag med bollen. Foto: Lars Norlander

Och det blev nästan grand slam för Viby. F06, F05 och F04 tog sig alla till A-final. Där stod alla för starka insatser och F04 och F06 fick lyfta guldpokalen medan F05 fick silver efter en knapp finalförlust (2 poäng).

Viby mot Viby i final

F02/03 var dock allra framgångsrikast. Med sina två lag vann de allt och de båda lagen fick därför mötas i finalen. En vänskapsmatch där Viby vann med 27–25 mot Viby!

Viby Basket under Skövde Basketcup, Damer U17 den 12 May 2019 i Skövde.

Viby Basket tog guld och silver i U17. Här är de båda Viby-lagen som möttes i finalen i ett gemensamt lagfoto. Foto: Lars Norlander

– Men alla var självklart både guld- och silvermedaljörsvinnare, säger Eva-Lotta Sandberg.

”Arenans tak nästan lyfte”

Det blev en riktig publikfest inne i arenan med ena läktarsidan fylld av Vibysupportar och Viby-lag som högljutt hejade fram spelarna, berättar hon.

– Det var så att Arenans tak nästan lyfte!

”Minsta sagt lovande med återväxten”

Viby basket är en ideell idrottsförening med drygt 400 medlemmar och över 30-lag från 5-åringar i Ministars till seniorlag för herrar och damar. Till nästa säsong har Vibys damlag gått upp och ska spela i division 2.

– Och det ser minst sagt lovande ut med återväxten! konstaterar Eva-Lotta Sandberg.