ANNONS

Dussinet fullt för Ackers

Ackers damer tog jullov med tolv vinster på lika många matcher och har elva poängs marginal till andraplacerade Nacka Wallenstam i division 2 Stockholm.
ANNONS

Emelie Wengse var matchvinnaren när Åkersberga IBF fixade dussinet segrar via 5–1 i derbyt mot Täby FC. Täbylaget tog ledningen i andra perioden, men med sitt första mål ordnade Wengse 1–1 inför tredje akten. I den gjorde hon 2–1 och 3–1 innan Frida Nilsson och Louise Lilja fullbordade femettan.

Med 17 mål på sina elva matcher toppar Emelie målligan. I seriens poängligan har hon lagkamraterna Mikaela Jönsson och Frida Nilsson före sig. Av de sex första i poängligan är fem Ackersspelare.

– Jag kollar inte poängligan. Att jag gör många mål beror på alla fina passningar, mackor på bladet, jag får av lagkamraterna, säger Emelie Wengse, som med sina 28 år är äldst i truppen.

– Det beter jag mig inte som, säger hon och skrattar. Vår lagkapten ”Mickis” (Mikaela Jönsson) är mer ansvarstagande än jag.

Tolv segrar och maximala 36 poäng är enormt imponerande. Emelie är ändå inte överraskad.

– Nej, jag måste vara kaxig och påstå det. Alla har varit noga förberedda inför säsongen och Alla har bidragit. Vi vet att vi är bra och har tro på det vi gör, säger Emelie Wengse.

Den 10 januari spelar Ackers nästa match, borta mot tredjeplacerade Kungsängen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.