ANNONS

Dynamite Cheerleading redo för SM

Dynamite Cheerleading
Dynamite Diamonds under en tävling i Borås.
Fyra lag från Dynamite Cheerleading från Sundbyberg har kvalat in till SM som avgörs i Rosvalla Arena den 19–20 maj.
– Ja, vi åker med flera busslaster, säger Carolina Fors, headcoach i klubben.
ANNONS

De har otaliga träningstimmar i SL-hallen i Rissne bakom sig. Nästa helg gäller det att prestera på tävling för Dynamite Cheerleading, en av Sveriges största och äldsta cheerleadingföreningar. Då är det är dags för SM och RM i Nyköping.

Dynamite Cheerleading

Dynamite Cheerlading har stora chanser i flera av SM-klasserna tror föreningens headcoach Carloina Fors. Foto:Ida-Maria Lehto

– Det vi förmedlar till tjejerna är att de ska försöka leverera ett felfritt program. Sätter de rörelsemönster, gymnastiken och hoppen – och med mycket glädje – så har finns det goda chanser att det går väldigt bra, säger Carolina Fors.

20–25 i varje lag

Till SM har tio lag kvalat in i varje klass via tidigare DM. Dynamite Cheerleading har tagit sig till mästerskapet i fyra klasser.

Dynamite Cheerleading

Dynamite Cheerleading har nästan 500 aktiva i 15 lag. Fyra av lagen har kvalat in till SM den 19–20 maj. Foto:Ida-Maria Lehto

– Och i varje lag är det 20–25 tjejer, säger Carolina Fors.

Dynamite Diaomonds kvalar för att nå VM

Två av lagen från Dynamite Cheerleading tävlar i minior (10–13 år), ett i level 2 och ett i level 3. Dynamite Divine tävlar i seniorklassen på level fem, den näst högsta nivån. Och i junior (12–16 år) tävlar Dynamite Diamonds på level 5 som är den högsta nivån i juniorklassen.

ANNONS

Dynamite Cheerleading

Dynamite Cheerleading är en av Sveriges äldsta cheerleadingklubbar och har fina meriter både nationellt och internationellt. Foto: Ida-Maria Lehto

– Det är också en kvalklass för att bli ett landslag, alltså att få representera Sverige på VM i Orlando i Florida nästa år, säger Carolina Fors.