Edgren historisk i AIK – får tröjan upphissad

I 17 säsonger representerade Patrik Edgren AIK. Här ses stjärnan i en match mot Storvreta 2005.
I 17 säsonger representerade Patrik Edgren AIK. Här ses stjärnan i en match mot Storvreta 2005.
Flest matcher, flest mål och flest poäng i klubbens historia. Det är ingen överdrift att kalla Patrik Edgren för AIK:s främste innebandylirare genom tiderna – och på lördag hyllas han med att få sin tröja nummer 10 upphissad i taket i Solnahallen.

– Patrik har haft en karriär som saknar jämförelse, säger Lasse Granqvist, ordförande i AIK Innebandy Hall of Fame.

Styrelsen i AIK har sedan tidigare beslutat att pensionera spelarnumret 10 i AIK Innebandy. Nu går klubben även ut med att Patrik Edgrens heliga tröja ska hissas upp i taket i Solnahallen – ett erkännande ingen annan spelare tidigare har fått.

Med 458 framträdanden i den svartgula tröjan, 227 mål och 165 assist är han både poängstarkast i klubbens historia och den som spelat flest matcher.

– Han representerade AIK Innebandy från starten 1996 i 17 säsonger och har satt stark prägel på klubben, inte minst under storhetstiden på 00-talet, säger tv-profilen Lasse Granqvist till AIK Innebandys hemsida och tillägger:

– Han har gjort det matchavgörande målet vid SM-gulden 2006 och 2009. Dessutom har han spelat en avgörande roll vid de tre segrarna i Europacupen. Han har varit lagkapten och gjort landslagsdebut som egen produkt.

Det är inte för intet han har kallats ”Mr AIK” och från och med lördag den 5 mars kommer publiken alltså ständigt framöver bli påmind om klubbikonens framgångsrika spelarkarriär. Då möter AIK Pixbo Wallenstam hemma i Solnahallen och ceremonin börjar klockan 16.30.