ANNONS

Efter 27 år lämnar Kjelle Karlgren Täby Basket

Kjell Karlgren dribblar vidare inom svensk basket, men efter 27 år i Täby Basket ska han inom förbundet sprida teknikmärket.
Kjell Karlgren dribblar vidare inom svensk basket, men efter 27 år i Täby Basket ska han inom förbundet sprida teknikmärket.
Kjelle Karlgren med blomsterkvast och en bok med hälsningar från Täby Basket-vänner.
Kjelle Karlgren med blomsterkvast och en bok med hälsningar från Täby Basket-vänner.
Närmare 700 medlemmar tjoade och applåderade när Täby Basket hyllade sportchefen Kjell Karlgren som slutar efter 27 år i klubben.
ANNONS

Den 1 september 1988 debuterade Kjell Karlgren i Täby Basket. Som spelare hade han hunnit med en SM-final med Solna och som ledare jobbat i moderklubben Solna samt Eskilstuna och Alvik.

– Sen blev jag headcoach i Östersund. Men det var inte min grej utan jag gick tillbaka till Alvik, därefter blev det Täby.

Han är inte ute genom dörren riktigt än. I dagarna blir det klart att en ny klubb registreras i Vallentuna – Vallentuna Basket. ”Kjelle” har haft ett finger med i det också, gångna veckan har han kört basketlek i Gustav Vasaskolan och Bällstabergsskolan för barn i årskurs 1-3.

Innan Kjelle släpper sportchefsrollen ska han även presentera sin efterträdare Angelica Gabrielsson i skolor och lite varstans.

Klubben hade sin årliga säsongsavslutning i Tibblehallen i onsdags. Under den fick Kjell Karlgren sin egen stund i centrum.

– Visst blev jag rörd när alla ställde sig upp och applåderade.

Utöver blommor fick han en bok med personliga hälsningar från en mängd personer som varit och är i klubben.

– Många bra vänner. Jag har tittat i den flera gånger, men inte hunnit läsa allt.

– Det var väldigt spännande att träffa personer jag inte sett och hört av på länge. Som flera ordföranden: Anderz Wahlström, Mats Carlsson, Janne By … Sedan var förre coachen Bill Banks med, spelaren Russel Todd. Det var många.

ANNONS

Russel Todd var med i SM-finallaget 1989, men den är ännu en nagel i ögat. Täby dominerade den säsongen, vann grundserien men finalföll i tre raka matcher – mot Solna.

De goda minnena överväger dock och efter avtackningen i Tibblehallen gick ett sällskap vidare till Scandic för att minnas.

– Det var där mycket började. Första säsongen hade vi frukostmöten där på lördagar. För att hitta ekonomiska lösningar bland annat. Det var även där min ledarutbildning föddes -94.

Kjelles ledarutbildning är lika aktuell i dag, liksom hans teknikmärke som han för förbundets räkning ska fortsätta sprida över landet.

– Känslan är att jag slutar när jag är som bäst. Nästan, säger Kjelle Karlgren och garvar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.