ANNONS

Ekonomi i kris – omorganisation i IK Frej

FK TÄBY
IK Frejs herlag skiljs från övriga verksamheter i klubben.
IK Frej ligger illa till i Superettan, och har även en ekonomi i kris. På ett extra årsmöte i söndags klubbade man igenom att övriga sektioner ska skyddas genom att drivas som separata ideella föreningar, åtskilda från herrfotbollen som är den enda elitverksamheten.
ANNONS

– Det stämmer. Vi kommer att bilda en alliansförening, ha elitfotboll för herrarna i en separat förening och dam, ungdom och innebandyn i separata föreningar, säger klubbens ordförande Per Magnusson till Fotbollskanalen.

Senast vid årsskiftet ska styrelsen ha bildat en alliansförening som håller ihop IK Frej Täby, men det betyder inte att övriga sektioner dras med om herrfotbollen skulle gå i konkurs.

Extra medlemsavgift

På det extra årsmötet beslutades också att klubben ska ta in en extra medlemsavgift på 500 kronor per medlem till de nya föreningarna ungdomsfotbollen, damfotbollen och innebandyn. Det är tänkt som ett startkapital för de nya ideella föreningarna och inte som ett stöd till herrfotbollen, förklarar Per Magnusson.

– Alla de här åtgärderna som vi nu gör ser till att dam-, ungdom- och innebandysektionerna har en egen verksamhet utanför herrverksamheten som är den största ekonomiska verksamheten med störst sårbarhet. Så vi skyddar de övriga verksamheterna från den exponeringen helt enkelt, säger han.

På nedflyttningsplats

IK Frejs herrar föll i lördags med 1–3 borta mot Degerfors IF och ligger på nedflyttningsplats i Superettan, två poäng bakom Syrianska FC närmast ovanför kvalstrecket, när fem omgångar återstår.

Nästa match spelas på lördag klockan 16 då man tar emot IFK Värnamo hemma på Vikingavallen.

Riskerar konkurs

IK Frej har näst sämst publiksnitt i Superettan. 996 åskådare är snittet efter 12 av 15 hemmamatcher.

Redan i slutet av juli låg herrfotbollen cirka en miljon minus jämfört med budget och som det ser ut i dag riskerar man konkurs i slutet av november. Det som kan rädda IK Frejs herrlag är spelarförsäljningar, sponsorer och donationer.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.