ANNONS

Eldsjäl från Uttran kan få bära facklan

Oavsett hur det går i tävlingen känner sig Emelie Rågmo redan som en vinnare: ”Roligast var själva nomineringen, sedan att så många röstat på mig”, säger hon.
Oavsett hur det går i tävlingen känner sig Emelie Rågmo redan som en vinnare: ”Roligast var själva nomineringen, sedan att så många röstat på mig”, säger hon.
Hon är en ung eldsjäl med brinnande engagemang för sina elever i skridskoskolan. Därför kan Emelie Rågmo från Botkyrka få ett av idrottsvärldens hetaste uppdrag – att springa med OS-facklan inför Londonolympiaden 2012.
ANNONS

Som ung konståkerska drömde Botkyrka Konståknings Emelie Rågmo om att delta i ett olympiskt mästerskap. Nu kan OS-drömmen bli sann, men inte som aktiv, utan som fackelbärare.

När OS-sponsorn Samsung ringde och förklarade att hon blivit nominerad till tävlingen om att representera svensk idrott och bära OS-facklan i London nästa år, trodde Emelie först att någon drev med henne.

– Jag blev nästan lite chockad. Det var verkligen inget jag hade förväntat mig.

Om mindre än ett år tänds den olympiska elden i London. På OS-eldens färd mot den engelska huvudstaden kommer den att bäras av en rad kända och mindre kända människor. Fyra av dessa fackel­löpare ska utses i elektronikjätten Samsungs och tidningen Expressens gemensamma tävling.

Hundratals unga idrottsledare har nominerats till det ärofyllda uppdraget. Efter omröstning i Expressen återstår ett 20-tal namn, däribland konståkningstränaren Emelie Rågmo.Hon blev nominerad av mamman till ett par av sina skridskoskoleelever.

– Egentligen kunde det ha varit vem som helst av tjejerna på skridskoskolan, alla är jätteduktiga. Men mina döttrar valde just henne, för att hon alltid är glad, har tålamod och stöttar när de ramlar och grinar, säger Lena Gillerberg.

Emelie Rågmo är rörd av nomineringen.

– Det är ganska stort faktiskt. Man blir glad, får en bekräftelse på det man gjort.

Hur är du som ledare?

ANNONS

– Jag försöker tänka på att se alla barnen och utveckla dem på deras egen nivå så att alla vill vara med. En del är ju på skridskoskolan bara för att föräldrarna vill, även de måste känna att det är roligt att vara där.

Varför ska just du få åka?

– Det är väl mest som tack för alla som röstat på mig. Sedan vore det så klart jättespännande att få åka till OS, säger Emelie Rågmo.

Fakta

Fyra fackelbärare

Samsung, tidningen Expressen och Sveriges olympiska kommitté, SOK, har i en landsomfattande kampanj letat efter fyra ideella idrottsledare som ska representera svensk idrott och springa med OS-facklan i London 2012.

Av 100-tals nominerade återstår i dag cirka 20 personer.

Vilka de fyra utvalda blir beslutas av en jury efter årsskiftet.

Fakta

Namn: Emelie Rågmo.

Ålder: 18 år.

Bor: Uttran.

Familj: Mamma, pappa, tre syskon.

Aktuell: Idrottsledare i Botkyrka konståkningsklubb som konkurrerar om uppdraget att representera svensk idrott och springa med OS-facklan i London nästa år.

Favoritolympier: Evgeni Plushenko.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.