Elfving laddad för bandypremiär med Hammarby

David Pizzoni Elfving Hammarby
David Pizzoni Elfving, Hammarby.
David Pizzoni Elfving i kamp med spelare i Villa Lidköping.
David Pizzoni Elfving i kamp med spelare i Villa Lidköping.
Hammarbys David Pizzoni Elfving och Tellus Aksel Örn Ekblom.
Hammarbys David Pizzoni Elfving och Tellus Aksel Örn Ekblom.
Hammarby Bandy spelar elitseriepremiär i kväll borta mot Villa Lidköping.
– Väldigt roligt – jag är trött på försäsong nu, säger Hammarbys mittfältaren David Pizzoni Elefving.

Lokaltidningen Mitt i når Hammarbys mittfältare David Pizzoni Elfving när laget är på väg med buss ner till kvällens bortamatch mot Villa Lidköping.
– Vi är någonstans vid Örebro, vi kommer att vara framme vid kvart i fem. Då värmer vi upp individuellt och sedan har vi isuppvärmning en timme före matchstart ungefär.

Trött på försäsong

Han har hunnit tröttna flera gånger på försäsongen.
– Det är ju en väldigt lång försäsong i bandyn och man blir ganska trött på att bara träna och inte spela riktiga matcher. Det är väldigt roligt och inspirerande att vi äntligen drar igång.
I World Cup i Sandviken fick han och laget känna på tävlingsmatcher. Hammarby nådde semifinal i turneringen.
– Jag tycker att vi gjorde en bra turnering, den är vi nöjda med även om vi inte var nöjda med att åka ut i semifinalen. Men spelmässigt kändes det bra, säger David Pizzoni Elfving.

Vann mot Villa i World Cup

Inför kvällens elitseriepremiär har Hammarby och Villa Lidköping 1-1 i matcher den här säsongen. Hammarby förlorade mötet i svenska cupen den 30 september. Men tog revansch med en 4-0-seger i World Cup den 13 oktober.
– Vi vet att det är tufft motstånd framförallt när de har hemmaplan. Men om vi spelar vårt spel har vi alla möjligheter att få med oss två poäng. Vi måste spela runt på många spelare, pressa defensivt och ha ett vasst kontringsspel, säger David Pizzoni Elfving.

David Pizzoni Elfving i kamp mot Villa Lidköpingsspelare när lagen möttes på Zinken 2016.

Möter Sandviken på Zinken

På onsdag väntar Sandviken i årets hemmapremiär på Zinkensdamm. Sandviken vann nyligen World Cup.
– Sandviken har sett vassa ut men vi har också tagit steg för steg. Jag tror det blir en tuff och jämn drabbning. Det är alltid speciellt att spela hemma på Zinken – det kommer mycket folk och bra stöd. Det ser jag verkligen fram emot, säger David Pizzoni Elfving.
Vad har Hammarby för mål den här säsongen?
– Vi siktar på att stå överst på pallen på Studenternas i slutändan men det är mycket vi måste göra rätt under säsongen innan vi når dit.

Tog VM-guld i år

I februari var David Pizzoni Elfving med och förde Sverige till VM-guld i Sandviken. Något han hoppas få uppleva igen den här säsongen när VM spelas i Kina och Ryssland.
– Det är alltid en ära att få representera landslaget. Jag hoppas jag får förtroendet att vara med där igen. Det är dags för Sverige att vinna på rysk mark också – det var ett tag sedan.

Fakta

Två SM-guld med Hammarby

Namn: David Pizzoni Elfving.

Ålder: 31 år.

Bor: Södermalm.

Familj: Sambon Alexandra, 33.

Meriter i urval: VM-guld 2017, SM-guld med Hammarby 2010 och 2013.

Hobby: ”Både jag och min sambo tycker om att resa och matlagning. Vi går gärna på restauranger. Vi bor nära Urban Deli vid Nytorget, där är alltid trevlig stämning.”

Aktuell: Spelare elitseriepremiär med Hammarby i kväll klockan 19.00 borta mot Villa Lidköping. Och hemmapremiär mot Sandviken klockan 19.00 på Zinkensdamms IP på onsdag.