ANNONS

Elin Öberg vann sanshou-EM

Elin Öberg fick bara gå en match för att bli Europamästare.
Elin Öberg fick bara gå en match för att bli Europamästare.
Enebybergstjejen Elin Öberg, Combat Academy i Täby, blev igår Europamästare i kinesiska kampsporten Sanshou. I finalen poängbesegrade hon ryskan Natalya Markova.
ANNONS

Sanshou, eller sanda som sporten kallas, är en av flera sporter som Elin Öberg, nyss 19 fyllda, behärskar. Hon mixar Kung Fu, thaiboxning och lite av varje med MMA som mål på sikt.

I veckan gällde Sanda-EM i Moskva och det började inte alls roligt. Efter den långa resan och uppladdningen var det med besvikelse Elin konstaterade att hon endast hade en konkurrent i -56 kg.

– Jättetråkigt, jag blev verkligen besviken. På VM i Jakarta var vi i alla fall elva i min viktklass och jag trodde att fler europeer skulle ha möjlighet att åka till Moskva.

Elin tog silver i VM, nu ett snabbt guld.

– Jag är ändå glad att jag fick gå final mot en ryska Ryskorna har mest tagit efter den kinesiska stilen, så det var en utmaning. Jag hann se några ryska tjejer innan min match och fick känslan att de attackerade på samma sätt – med mycket svingar och sidekick. Så jag var beredd.

Elin vann båda ronderna och fick Natalya Markova konfunderad genom att hålla ryskan på avstånd med raka sparkar och distinkta attacker.

– Jag är väldigt nöjd med min insats. Men jag hade gärna krigat mer – gått fler matcher – för min guldmedalj, säger Elin Öberg.

Hann du, farfar Lasse och mamma Anna se Ryssland-Sverige i hockey-VM?

– Jag kan ingenting om hockey men ville gärna se den. Det fanns tyvärr inga biljetter. Jo några, men dom var för dyra, säger Europamästaren Elin Öberg.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.