Elin sprang i 19 timmar


Snö och is på Sollentunavallens löparbanor spolierade Elin Ragnarssons plan att springa 100 kilometer på fredagen. Frusen och tom på energi klev hon av då hon sprungit 210 av 250 tänkta varv – efter nära 19 timmar.

– Ibland får man vara klok. Jag började frysa och var trött och tom på energi. Att fortsätta i över tre timmar till i det skicket och i den kylan är inte smart. Skaderisken hade varit stor, säger Elin Ragnarsson.

Lokaltidningen Mitt i skrev på fredagen om hur 27-åriga Elin Ragnarsson från Edsberg firade en 1 000 dagar lång runstreak med att på egen hand springa 100,0 kilometer runt Sollentunavallen.

Underlaget inte bra

Redan före löpturen visste Elin att underlaget – snö och is – inte var det bästa. Därför räknade hon med att vara klar vid 16-tiden på fredagen, 16 timmar efter starten vid midnatt mellan torsdag och fredag.

Men det blev ännu värre än hon trott. Det ojämna och hala underlaget tog ut sin rätt när Elin körde varv efter varv, och därmed tog varje varv längre tid än beräknat.

”Grymt nöjd ändå”

Därför beslutade Elin alltså att stanna efter 19 timmar, då hon sprungit 210 varv.

– Jag vet att jag kan kämpa mig till 100 kilometer, men i dag blev det värre än planerat. Men jag är grymt nöjd ändå, säger Elin.

Elin Ragnarssons 19-timmarslöpning på Sollentunavallen fick stor uppmärksamhet på Mitt i Sollentunas facebooksida med massor av likes och peppande kommentarer.