Elitorienterare flyttar till Lidingö

Orienteringslöparen David Andersson går till IFK Lidingö SOK.
David Andersson är IFK Lidingö SOK:s senaste nytillskott.
Tidigare Europamästaren och orienteringslöparen David Andersson byter klubb till IFK Lidingö Orientering.

David Andersson kommer senast från Malungs orientering, men nu kommer han alltså att börja tävla för Lidingö. Han fortsätter också att satsa mot VM i Estland i sommar.

– Jag har fått ett mycket gott intryck av IFK Lidingö vad gäller föreningens struktur och organisation, med ett professionellt ledarteam och god stöttning kring elitlöparna. När jag nu väljer att representera IFK Lidingö ger det extra motivation i min fortsatta satsning, säger David Andersson.

Han är flerfaldig svensk mästare och har också flera internationella framgångar med det svenska orienteringslandslaget.

– Under de senaste åren har jag valt att tävla sparsamt och rikta min individuella satsning enbart mot medeldistans, där jag under 2017 har förhoppningen att vara med och fightas även i internationella sammanhang.

På IFK Lidingö orienteringsklubb är man mer än nöjd med sin nya löpare.

– Att David väljer att fortsätta sin karriär med oss i Lidingö gör att vi får en otroligt duktig och erfaren orienterare som starkt kommer bidra till vår fortsatta utveckling, säger vice ordförande Robert Larsson.

Fakta

David Andersson

  • Född: 1981.
  • Moderklubb: Smedjebackens OK.
  • Tidigare klubbar: VBOL, IK Hakarpspojkarna, Malungs OK Skogsmårdarna.
  • Meriter: VM-silver 2007, VM-brons 2011, EM-guld 2006. Svensk mästare tre gånger, 2007 i sprint, 2009 och 2012 i stafett.
Källa: Ifk Lidingö