Min lokala hjälte

Elitserien nästa för Tumbadamer

Herrarna åkte ur elitserien – men Caperiotumba kommer ändå att ha ett elitserielag nästa säsong. Damerna skrällde i kvalet och slog ut elitserielaget Kroppskultur i två raka matcher.

– Det är väl nästan så att man kan kasta visselpipan och sluta, man kan nog inte få en bättre säsong, sa tränaren Patrik Windahl som även varit med och fört klubbens division 2-lag till serie­seger, samt vunnit USM-guld med damjuniorerna till Alltomhandboll efter bragden.

Avancemanget är historiskt. Det är första gången Tumba når elitserien med sitt damlag.

När Tumbas herrar första gången gick upp till elitserien 1998 stod just Kroppskultur för motståndet. Nu har damerna gjort samma sak, men denna gång kom avgörandet på bortaplan. 22–19 i den avgörande matchen i Uddevalla.

Patrik Windahl lyfter fram två kvalhjältar: Nio-meterspelaren Sofia Wiberg som var strålande mot Kroppskultur, samt Caperios stora stjärna Sandra Eriksson, som med sitt vassa skytte oroade, drog på sig punktbevakning och öppnade upp för medspelarna.

– Det var lite tråkigt, men samtidigt fick de andra lägen, säger Sandra Eriksson.

Skrällen förklarar hon med att laget hela tiden hållit sig till spelplanen, och inställningen.

– Vi ger alltid allt, både på träning och på match.

Smolk i glädjebägaren är förstås att herrarna åker ur. Men att Tumba Handbollsförening trots allt har ett lag i elitserien nästa säsong är stort, tycker Patrik Windahl:

– Jämfört med övriga elitserieklubbar har vi sämre resurser vad gäller allt: pengar, halltillgänglighet. När vi började träna den här säsongen var ombyggnaden av Idrottshuset inte klar, hallen hade bara tre väggar och det regnade in.

Man kan nog inte få en bättre säsong.patrik windahl tränare