Min lokala hjälte

Elverkets nya mål – vinna alla matcher

Elverket Vallentuna Volley har vunnit 14 raka seriematcher. Nu har man enats om att förbli obesegrade in till mål.

Ändå har ingen i laget nått sitt max hittills, enligt Sophie Österberg.

Elverket vann samtliga åtta matcher i nordöstra division 1 fram till jul.

Nu har laget sex raka vinster i vårettan och toppar med marginal tabellen med endast två omgångar kvar att spela.

– Sett till all tid och energi vi lagt ner tillsammans är jag inte överraskad, säger tränaren Ingela Saarinen Kindbom. Tjejerna visar bra skärpa både på träning och match. Och de är duktiga.

Tre tretimmars träningspass i veckan är starkt bidragande till lagets fysiska och mentala styrka.

Det finns mer som signalerar att Elverket är en elitförening med ambition att återvända till volleybollens finrum. Runt laget finns tre tränare och flera andra betydelsefulla ledare.

Få klubbar på den här nivån erbjuder ett arrangemang kring matcher som Elverket, vilket mentalt stärker de egna spelarna och dränerar motståndarna på lite mod.

Självklart bidrar alla dessa detaljer till att laget förlorat endast sju set på 14 seriematcher.

Sophie Österberg är med sina 22 år äldst i truppen. Innan hon tog ett uppehåll från sporten tillhörde hon de yngsta i föreningens elitserietrupp.

– Det är jättekul att ha kommit tillbaka till det här, det sköts väldigt seriöst. Jag hade bara spelat ihop med Olivia Wredh och Sarah Arvidsson tidigare, det yngre spelarna är väldigt bra och ambitiösa.

Sophie Österberg kan emellanåt uppleva att träningarna är roligare och tuffare än matcherna och det bådar gott för framtiden, tycker hon.

Vilket, om inte laget schabblar till det fullständigt i de återstående omgångarna, innebär serieseger och avancemang till superettan.

– Givetvis ska vi upp en serie till nästa säsong. Efter senaste vinsten kom vi överens om att kämpa för att gå obesegrade igenom säsongen. Det ska vi klara, hittills har ingen av oss nått sin maximala kapacitet, säger Sophie Österberg.

Återstående matcher för Elverket är mot Skellefteå (h) och Sollentuna B (b).