EM-guld i Slovenien för gymnasterna från Täby

Julia Pettersson
Julia Pettersson kom med i All Star Team då hon stod för en av hela EM:s bästa insatser i trampett.
Julia pettersson och Minora Bristedt
Julia Pettersson och Minora Bristedt har tränat gymnastik tillsammans sedan de var små, först i Täby Gymnastikförening och sedan 2013 i Brommagymnasterna.
Täbytjejerna Minora Bristedt och Julia Pettersson vann guld med det svenska mixedlaget i truppgymnastik i Slovenien lördags.
– En grym prestation, säger Jonas Juhl, landslagschef.

Både i kvalet i torsdags och i finalen i lördags gjorde det svenska laget en tävling i stort sett helt utan missar.

I finalen inledde Sverige starkt i trampett, där lagets fem tjejer och fem killar visade upp de svåraste volterna – och satte alla.

Även i fristående gjorde laget en fantastisk finalprestation och var i ledning inför det avslutande redskapet, tumbling. Där höll alla nerverna i styr och svarade för en felfri avslutning.

– Det är inte lätt att gå in på sista redskapet när alla andra lag också gör en så bra tävling. Mixedlaget har fantastiska gymnaster som presterade på topp, säger Jonas Juhl.

Den på förhand svåraste konkurrenten Danmark kom tvåa, bronset tog Island.

Efter mästerskapet utsåg Europeiska Gymnastikförbundet ett All Star Team – ett lag med de gymnaster som svarat för de allra bästa individuella prestationerna under EM. Fyra svenskar kom med, och en av dem var Julia Pettersson för hennes insats i trampett.