ANNONS

EM-silver för Thornéus – men ännu ingen OS-plats

Michel Tornéus tackar för sig efter denna säsong.
Michel Thornéus har det svenska rekordet i längdhopp med 8,30. Men nu är det bråttom att hinna hoppa 8,15 för att fixa en OS-biljett.
Michel Thornéus tog silver i EM i Amsterdam då han slog till med 8,21 i sitt första hopp i längdfinalen på torsdagkvällen. Ändå var 30-åringen från Botkyrka inte glad. Medvinden var för stark så Thornéus tvingas nu hitta en tävling i helgen för att försöka klara OS-kvalgränsen.
ANNONS

– Trodde aldrig att jag skulle stå här som silvermedaljör i EM och vara besviken, säger han till TV4.

Michel Thornéus gjorde med 8,21 sitt längsta hopp för säsongen, och sex centimeter över OS-kvalgränsen. Men vindmätaren visade +2,1, en tiondel för mycket. Det var dessutom det enda av Thornéus finalhopp som hade för stark medvind.

OS i Rio har varit hans stora mål sedan han missade OS-brons i London 2012 med en enda centimeter. Men nu brinner det i knutarna för att hinna kvala in. Redan i dag, fredag, åker Thornéus från Amsterdam för att hitta en tävling där han kan göra ett nytt försök att hoppa över 8,15 – utan för stark vind i ryggen.

– Ja, OS är det viktigaste, säger Michel Thornéus, som tävlar för Hammarby IF.

EM-guldet tog britten Greg Rutherford som hoppade 8,25 i finalens femte omgång och petade ner Thornéus till silverplatsen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.