Emelie och Moa spelar VM-kval i Madrid

Emelie Frisk i målet och Moa Tschöp med nummer 14 åker med landslaget till Madrid.
Emelie Frisk i målet och Moa Tschöp med nummer 14 åker med landslaget till Madrid.
Emelie Frisk storspelade i målet när Täby FC tog sin femte raka seger i Superligan, 5–3 borta mot Malmö FBC Ungdom i söndags. Nu är både hon och Täbys back Moa Tschöp uttagna i landslagstruppen som spelar VM-kval i Madrid i nästa vecka.

Damlandslaget, som är regerande världsmästare, spelar VM-kval i Madrid 1–4 februari. I truppen finns Emelie Frisk och Moa Tschöp, medan Täby FC:s Louise Wickström och Jennifer Stålhult lämnas hemma för rehabilitering denna gång.

– Det är inget allvarligt, mer säkerhetsåtgärder. Även om det är lättare matcher blir det att slitsamt då vi ska genomföra flera träningspass också, säger förbundskaptenen Anders Lundmark.

I Superligan har Täby FC vunnit fem raka matcher och ligger tvåa bakom IKSU. På lördag väntar hemmamatch mot tabelljumbon FBC Kalmarsund innan det blir uppehåll för landslagsspel till den 10 februari då Täby möter Endre IF borta.

I Madrid möter Sverige Slovenien den 1 februari, Danmark den 2:a, Norge den 3:e och Frankrike den 4:e. De två främsta lagen är kvalificerade till VM i slovakiska Bratislava 1–9 december. Även de två bästa treorna från sammanlagt fyra VM-kvalgrupper i Europa är kvalificerade.