ANNONS

Emil Bergström till Ryssland – Olunga med på lägret

Emil Bergström kom till Djurgården redan som 14-åring. Lokaltidningen Mitt i träffade honom 2011 när han som 18-åring gjorde sin första säsong i allsvenskan.
Emil Bergström kom till Djurgården redan som 14-åring. Lokaltidningen Mitt i träffade honom 2011 när han som 18-åring gjorde sin första säsong i allsvenskan.
Djurgårdens lagkapten och landslagsspelare Emil Bergström lämnar klubben.

Samtidigt är flera nya spelare på väg in i truppen.
ANNONS

Mittbacken Emil Bergström, 22, spelar kommande säsong i den ryska ligan. Djurgården är överens med FC Rubin Kazan om en övergång.

– För Djurgården är det här en väldigt viktig affär och vi får in en övergångssumma som är till stor gagn för DIF. Det här ingick inte i planen inför säsongen, det har gått extremt fort men det är det absolut bästa för Djurgården i nuläget, säger ordförande Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Samtidigt gav övergången flera supportrar magknip. ”Där försvann en ledare” och ”jäkligt oroväckande”, var några av kommentarerna på Djurgårdens Facebooksida.

Emil Bergström debuterade i början av januari i A-landslaget när Sverige mötte Estland i en träningslandskamp i Abu Dhabi. En match som slutade 1-1.

2014 förlängde han sitt kontrakt med Djurgården till 2017. Men nu väljer han alltså att flytta vidare.

– Det här är ju en fantastisk chans som har dykt upp för mig och det är affär som blir fördelaktig för Djurgården vilket är viktigt för mig. Att få komma till en stor klubb som Rubin Kazan är ett bra steg för mig att ta och det kommer att bli ett äventyr, säger Emil Bergström.

Enligt Bosse Andersson väntas Emil Bergströms övergång bli helt klar de närmaste dagarna.

Djurgården letar nu efter ersättare för honom och spelare som kan fylla luckorna efter de skadade mittfältarna Kerim Mrbati och Haris Radetinac.

Den kenyanske landslagsspelaren och mittbacken David Ochieng, 23, spelade hela träningsmatchen mot Gefle på Gavlevallen i söndags men lämnade därefter truppen.

ANNONS

– Han kommer inte att ansluta till laget på träningslägret i Turkiet under veckan. Han kommer istället att undersöka andra alternativ framöver, säger Bosse Andersson.

Däremot följer en annan kenyansk landslagsspelare – anfallaren Michael Olunga, 21 – med till Turkiet.

– Efter det kommer vi att ta ett beslut och bestämma kring hans framtid i Djurgården. Han har haft en tuff träningsvecka som alla våra spelare och det är klart att det varit en omställning för Michael. Men han har visat egenskaper som kan vara intressanta framöver, säger Bosse Andersson.

Med på lägret är också den sydafrikanske yttermittfältaren Mihlali Mayambela, 20, nyligen på ett fyraårskontrakt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.