ANNONS

Emma knäckte alla män i poker-SM

Emma Wikberg visar par i knektar. Det är handen som ledde henne till seger i poker-SM som spelades på Malta.
Emma Wikberg visar par i knektar. Det är handen som ledde henne till seger i poker-SM som spelades på Malta.
Med ett par i knektar knäckte Emma Wikberg motståndet och kammade hem finalpotten.

33-åringen från Larsberg blev därmed historisk som den första kvinna som vunnit poker-SM.
ANNONS

– Jag är bra på att läsa motståndare, hur de håller i markerna och hur de andas. Vissa nya pokerspelare blir nervösa när de har bra kort, de svettas och tappar marker. Fast man måste tänka på att en del bra spelare luras genom att låtsas vara fumliga.

Emma Wikbergs förmåga att genomskåda motståndarna har gjort henne till landets bästa livespelare.

– För att bli en vinnare krävs också erfarenhet, skicklighet och tur, säger 33-åringen från Larsberg.

Hon har varit hemma en dryg vecka efter att ha skrivit pokerhistoria. Emma Wikberg blev den första kvinnan någonsin att vinna live-SM i poker, och hon kammade hem nästan en kvarts miljon kronor.

– Det är den största potten jag vunnit. Pengarna går bland annat åt till att betala lån, och så tog jag min son Alexander till en leksaksbutik där han fick välja vad han ville.

SM avgjordes på Malta eftersom bara statliga Svenska Spel får arrangera pokerturneringar i Sverige. Emma Wikberg åkte dit för att vinna, men konkurrensen var stenhård. 159 mer eller mindre rutinerade deltagare fanns på plats, och bara sex av dessa var kvinnor. Pokerspelet som gällde var Texas holdem.

– Jag har lättare mot killar eftersom de är mer aggressiva i sitt spel. Tjejer gör inget väsen av sig och är svårare att läsa av.

Turneringen arrangerades av Svenska Pokerförbundet och pågick sex dagar. Deltagare efter deltagare slogs ut. Även Emma Wikberg var nära att åka ut, men tog sig till finalbordet där nio spelare gjorde upp.

– Jag hade flest marker och ledde alltså när finalen började. Innan jag satt mig vid bordet åt jag frukost på en klippa och lyssnade på havet. Det fick mig att varva ner och hitta rätt sinnesstämning.

ANNONS

Spelare efter spelare blev av med sina marker och tvingades lämna bordet. Efter nio timmars spel fanns bara Emma Wikberg och Johan Engström från Sala kvar.

– Min sista hand var par i knektar. Det räckte till vinst eftersom Johan hade hjärter dam och hjärter åtta och satsade på färg, men han fick inte in något.

Emma Wikberg reste sig upp och sträckte armarna i luften.

– Det var så klart jättekul att vara första kvinna som vann SM. Att det gick vägen beror på att jag är stark och säker och det lyser igenom. Jag hade rätt tajming och motståndarna visade respekt.

Emma Wikberg har spelat poker sedan 2003 och vunnit flera turneringar, bland annat SM i nätpoker. I nätpoker kallar hon sig ”BlackQueen”. Hon har även ett förflutet som dealer på kasinon, och även som värdinna för svenska spelare när VM arrangerades i Las Vegas.

– Jag älskar Vegas! Där finns mycket spel, fest, bra mat och shower.

Emma Wikberg har ingen ny Vegastripp inbokad. Men snart väntar en ny turnering.

– I december åker jag till Prag och Pokerfestivalen.

Fakta

Bor i Larsberg

Namn: Emma Wikberg.

Ålder: 33 år.

Bor: I lägenhet i Larsberg med sonen Alexander som är två och ett halvt år.

Aktuell: Den första kvinnan någonsin som vunnit live-SM i poker.

Hobby: Bakar gärna tårtor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.