ANNONS

Enebyberg körde över Nederländernas landslag

Enebyberg bandy, Nederländerna
Glada miner när Nederländerna och Enebyberg möttes i Västerås.
Enebybergs bandylag spelade träningsmatch mot Nederländernas landslag – och vann enkelt.
– Det var en gemytlig stämning och riktigt roligt, säger Bengt Sylvan.
ANNONS

I januari startar Bandy-VM och Nederländerna kommer att delta i a-gruppen för första gången. De skulle ladda upp med en träningsmatch mot ett bra lag från den bandystarka nationen Sverige och ringde till Enebybergs IF.

Danderydsklubben tackade ja och matchen spelades inomhus i ABB Arena, Västerås. Enebyberg vann med 10-4 vilket blir ett långlivat minne i klubben, att slå ett VM-lag.

Hjälp av Tellus

Stora delar av Enebybergs ordinarie spelare var bortresta så laget fick uppbackning av fem spelare från Stockholmsklubben, Tellus b-lag. Tillsammans lyckades de utmanövrera de holländska bandyspelarna under ledning av Bengt Sylvan, tekniska nämndens ordförande i Danderyd.

– Det började lite darrigt inledningsvis innan vi hittade spelet men när vi väl gjorde det kunde vi få stopp på de flygande holländarna och grus i maskineriet, säger Bengt Sylvan till Mitt i.

Nederländerna tog ledningen med 2-0 men Enebyberg kunde vända och ta ledningen med 5-2 i halvlek. De vann även andra halvlek med samma siffror.

Andra raka landskampsvinsten

Det här var Enebybergs andra landskamp. För drygt tio år sedan mötte klubben Ungern som då var klara för VM och Enebyberg vann även den matchen.

– Vi har massor med gamla bandystjärnor som spelar för att det är roligt. Hasse Johansson till exempel som har vunnit flera VM-guld. Hade det varit så att ett klubblag fick vara med i VM skulle Stockholms stolthet, Enebyberg kunna delta. Vi är obesegrade i landskamperna, säger Bengt Sylvan.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.