ANNONS

Enebybergs F07:or får spela inför jättepublik

Enebybergs IF F07
Enebybergs IF:s innebandy F07.
Den 10 mars ska Enebybergs IF:s 10-åriga innebandytjejer spela en match mot Storvreta IBK inför storpublik, sannolikt över 1 000 åskådare i IFU Arena i Uppsala.
ANNONS

– Det blir en riktigt rolig grej. Arenan tar en bit över 2 500 åskådare och Storvreta snittar omkring 1 500, säger Andreas Norén, lagledare i Enebybersg IF:s F07-lag.
Storvreta IBK:s herrar, som leder Svenska Superligan, spelar sin sista seriematch hemma i Uppsala den 10 mars och Enebybergs IF:s 07-tjejer har bjudits in till IFU Arena för att spela en match mot Storvretas F07:or i en av periodpauserna.

Får träffa SSL-spelarna

– Jag är uppvuxen i Storvreta och vi har spelat träningsmatch mot deras F07 tidigare och utvecklat en kontakt med dem, förklarar Andreas Norén.
Utöver den egna matchen ska EIF-tjejerna se SSL-matchen mellan Storvreta IBK och FC Helsingborg. Dessutom får de se en riktig innebandyarena och troligen även träffa spelarna i Storvreta IBK efter matchen.

”Roligt och lite pirrigt”

Men framför allt ska de alltså själva spela en match inne i den stora arenan.
– Det är både roligt och lite pirrigt, verkar de flesta tycka, säger Andreas Norén.
Enebybergs IF innebandy tappade tidigare medlemmar i flera år, men nu har det vänt, berättar Andreas Norén.

Stabil trupp på 20 spelare

– Vi i F07 är en stabil trupp på 20 spelare och vi är stommen i innebandysektionen tillsammans med P07. Det finns ett P02-lag också, och veteranlag, men främst bygger vi upp det med 07:orna och årskullarna under dem.