Enebybergs veteraner dominerade i SM

Enebyberg Tennis
Henrik och Cecilia Hobik, Ullevi TK med Rosie Lewandowsky och Anders Lindgren, Enebyberg.
Enebybergs Tennis skördade stora framgångar när veteran-SM inomhus avgjordes i Göteborg i förra veckan. Inte mindre än fyra guld, ett silver och ett brons fick klubben med sig hem till Danderyd.

– Det brukar gå bra för oss. Efter sommarens veteran-SM utomhus görs en sammanställning av poäng och bästa veteranklubb räknas fram. Det har vi tagit hem 2011, 2014 och 2016 på herrsidan – och nu har vi goda chanser att göra det i år igen, säger Anders Lindgren, chefstränare och verksamhetsansvarig i klubben.

Han kammade själv hem två av gulden i Göteborg. Ett i herrsingel 45 och ett i mixed dubbel 45, där han spelade tillsammans med en partner han känner väl – Rosie Lewandowsky är både Anders fru och tränarkollega i Enebyberg tennis.

Vann i tiebreak

– Men vi fick jobba hårt i första matchen. Vi mötte ett par där damen var väldigt duktig, hon vann sin singelturnering, och vi låg under men lyckades vända och vinna tiebreak med 10–8 i avgörande set, säger Anders.

De andra medaljerna för Enebyberg plockades hem av Håkan Svensson som tog guld i herrdubbel 50 (tillsammans med Johan Strandeus från Ullevi TK) och silver i singel 50, Kenneth Johansson och Anna Gunnarsson (guld) i mixed dubbel 50, samt Martin lager (brons) i herrsingel 40.

Bra chans att bli bästa veteranklubb

Medaljerna var dock inte det enda glädjeämnet i Göteborg, berättar Anders.

– Det är en väldigt rolig tävling. Man träffar mycket folk och vi i klubben bodde på samma hotell så vi umgicks mycket och hade en bra sammanhållning, säger han.

Veteran-SM avgörs alltså två gånger om året, inomhus och utomhus. Årets ute-SM spelas i Båstad i månadsskiftet juli-augusti. Inför den turneringen har Enebybergs Tennis nu skaffat sig ett bra slagläge att försvara fjolårets titel som Sveriges bästa veteranklubb på herrsidan.