ANNONS

AIK-mötet på Enskede IP dröjer – Europaspel och läktarbygge

Ännu kan Enskede IP få vänta ytterligare på att AIK intar planen.
Ännu kan Enskede IP få vänta ytterligare på att AIK intar planen.
I slutet av augusti skulle matchen mellan EIK och AIK gå av stapeln på Enskede IP. Men läktarbygge, tv-rättigheter och Europaspel har kommit i vägen – och fortfarande finns inget klart datum för matchen.
ANNONS

I mitten av augusti blev det klart att Enskede IK skulle möta giganten AIK i Svenska cupen. Preliminärt sattes matchdatumet till den 21 augusti, men snart visade det sig att datumet skulle behövas skjutas på. Detta berodde dels för att en ny läktare behövdes byggas till på Enskede IP för att möta publiktrycket – men kanske främst på grund av AIK:s kval till Champions League och Europa League.

Kämpas med tv-rättigheter

I slutet av augusti åkte AIK ur Europa League och då började det på nytt spekuleras om datum. Ett av de datum som då kom på tal var den 2 oktober.

Enligt Pekka Partanen, kanslichef Enskede IK, så kämpas det nu med tv-rättigheter. Något som bidrar till att matchen skjuts upp ytterligare.

– Vi får på grund av att cupmatchen ska sändas på C More inte krocka med tv-tiderna för Champions/Europa League och dessa går på de tisdagar, onsdagar och torsdagar som fanns tillgängliga under sep och en bit in i oktober.

Slutförhandling pågår

Vidare meddelar Pekka Partanen att det nu pågår slutförhandling med SvFF och AIK om matchdatum.

– Vi hade ett möte i förra veckan med dem, har ett ytterligare möte i slutet av den här veckan och hoppas på att vi kan offentliggöra datumet tidigt nästa vecka.

ANNONS