ANNONS

Enskede IK jagar ny skräll i cupen

Enskede IK
Enskede IK:s trupp 2018 – slåss i toppen av division 2 och är i cupens andra omgång.
Den 23 augusti kommer Degerfors IF till Enskede IP för en match i Svenska Cupens andra omgång. Den klassiska klubben från Värmland är ett topplag i Superettan – men Enskede IK:s tränare Hakan Bezgin har långt ifrån kastat in handduken på förhand.
ANNONS

– Jag tror alltid att vi kan vinna alla fotbollsmatcher, oavsett motstånd. Går vi bara ut och gör det vi gör varje dag på träning så … jag tror att vi slår Degerfors, säger han.
I förra cupomgången svarade Enskede IK för en liten skräll då man slog ut division 1-laget Sollentuna FF. När de 32 lagen från Allsvenskan och Superettan klev in lottades Enskede alltså mot Degerfors.

”Vi tror på det vi gör”

– Det hade varit roligt och spännande för föreningen att få Hammarby, eller AIK eller Djurgården. Å andra sidan är chansen att gå vidare lite större nu. Laget är i bra form. Vi har skön harmoni i gruppen, grabbarna ger järnet varje träning, och vi tror på det vi gör, säger Hakan Bezgin.
Vad det du om Degerfors då?
– Jag har börjat titta deras matcher, men bara lite. Vi har match mot Aspudden-Tellus i serien först, på lördag, så det är den som är i fokus just nu.
I serien, division 2 södra Svealand, ligger Enskede IK trea med bara en förlust på de 16 inledande omgångarna.

”En stor dag för Enskede IK”

Publiksnittet hittills hemma på Enskede IP är blygsamt – 93 åskådare. Hakan Bezgin tror på större uppslutning i cupmatchen, även om det inte blev någon publikmatch à la Hammarby eller AIK.
– Nej, men Degerfors är i alla fall ett topplag i Superettan. Jag hoppas att många av våra ungdomsspelare i föreningen kommer. Det är ändå en stor dag för Enskede IK, det är inte varje dag vi möter ett elitlag, säger han.

Avspark redan 18.30

Cupmatchen spelas på Enskede IP den 23 augusti, med avspark klockan 18.30. Vinnaren går vidare till cupens gruppspel som avgörs i februari och mars.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.