ANNONS

Enskede IK nära vinna Zlatans pris ”Number 10”

gåfotboll pris
I september spelades Sveriges första match i gåfotboll på Enskede IP.
gåfotboll
I gåfotboll är det förbjudet att springa.
Zlatan
Zlatan är beskyddare av stipendiet "Number 10".
Enskede IK:s gåfotboll för 55-plusare, som startades i våras, har blivit en succé. Verksamheten var nominerad till priset ”Number 10” som delades ut av Zlatan Ibrahimović på Fotbollsgalan i Globen på måndagskvällen, men det blev Grunden Bois som drog det längsta strået och tog hem priset.
ANNONS

Det var i maj som klubbarna Enskede IK och IFK Viksjö skrev fotbollshistoria då de drog igång gåfotboll med verksamhet på Enskede IP och Viksjövallen. Det blev en stor framgång med många deltagare, både söder och norr om stan.

I september rullade en buss med 55-plusare från Viksjö till Enskede och de två klubbarna spelade en historisk match – den första gåfotbollsmatchen någonsin i Sverige.

Stipendium på 1 miljon kronor

Enskede IK och IFK Viksjö var nominerade till ”Number 10”, ett stipendium på 1 miljon kronor som går till ett projekt eller ett initiativ som utvecklar svensk fotboll.

Zlatan Ibrahimović är stipendiets beskyddare och han delade ut årets pris på Fotbollsgalan i Globen på måndagskvällen.

Grunden Bois tog hem det i år

Det blev dock Grunden Bois som vann årets ”Number 10”. Föreningen Grunden Bois låter spelare träffas utifrån sina egna förutsättningar och värdesätter gemenskap och laganda före resultat.

I fjol, då ”Number 10” delades ut för första gången, gick priset till Locker Room Talk som arbetar för justa värderingar, utan fördomar och sexism, inom fotbollen genom att bland annat besöka ungdomslag och snacka med spelarna i omklädningsrummet före träningarna.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.