ANNONS

Fri entré – då kan VIK göra ekonomisk storvinst

Väsby hockey, sollentuna, vilundahallen, derby
Arkivbild.
Väsby kommun bjuder på inträdet till lördagens match mellan Väsby Hockey och Vännäs. Kommunen ersätter dessutom klubben med 200 kronor per åskådare, som kompensation för höstens hallstrul.
– Maximalt kan vi få in 200 000 kronor, säger sportchefen Tom Tärnström.
ANNONS

Väsby Hockeys publikrekord denna säsong är 462 åskådare. I morgon, lördag, siktar klubben på att dubbla siffran. 1 000 åskådare skulle betyda intäkter på 200 000 kronor, pengar som hade lättat det ekonomiskt ansträngda läget efter höstens hallkaos.

– Det skulle betyda otroligt mycket. Hade vi inte fått in något av det här så hade vi behövt ta från våra sparpengar. Då är det vårt eget kapital som ligger i farozonen, och elitlicensen i längden, säger Tom Tärnström, sportchef i Väsby Hockey.

Halv miljon back

Höstens utdragna renovering av Vilunda ishall, då ett giftigt ämne upptäcktes under isplattan, tvingade Väsby Hockey att inleda hockeyettan med nio matcher på bortais.

Till följd av merkostnader och uteblivna matchdagsintäkter redovisade klubben förra året ett tapp på en dryg halv miljon kronor, enligt Tom Tärnström.

Maxtak på 200 000 kronor

För att kompensera klubben bjuder kommunen på inträdet till lördagens match. Varje åskådare ger dessutom 200 kronor till klubbkassan. Maximalt kan Väsby Hockey få in 200 000 kronor.

– Det är ett sätt att kompensera Väsby Hockey för problemen som har varit under hösten, säger Johanna Dermer, enhetschef för idrotts- och fritidsenheten i kommunen.

Varför ger ni inte bara klubben 200 000 kronor?

– På det här sättet så tänker vi att det ger lite mer till hockeyföreningen. Är det gratis så hoppas vi på att det kommer fler besökare som upptäcker ishockeyn och kanske blir medlemmar i föreningen eller går igen.

Trots att Väsby Hockey inte varit i närheten av 1 000 åskådare i en match under säsongen, är Tom Tärnström hoppfull om att nå målet.

ANNONS

– Jag tror och hoppas att vi ska greja det, säger han.

Matchen startar klockan 16.00.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.