Bandyfest, fotbollspremiär + skidor für alle

Huvudstadscrossen
Huvudstadscrossen på Täby Konstsnöspår är en av flera skidtävlingar i Stockholm i helgen.
AIK spelar säsongens första match på lördag, mot IK Frej. Skidtävling på Täby konstsnöspår både lördag och söndag. Och Barnens Vasalopp på Stadion under World Snow Day på söndag. Dessutom gratis bandyfest med Hammarby på Zinken, också det på söndag.

1. Ta inte bilen till Vikingavallen

Intresset inför säsongens första match, för både IK Frej och AIK, är stort. Så pass att åtminstone alla i Täby Kyrkby uppmanas att lämna bilen och gå eller cykla till Vikingavallen.


2. Två skidtävlingar i Täby i helgen

Vintern kom till slut. Det innebär att två skidtävlingar kan genomföras som planerat på Täby Konstsnöspår i helgen – Tjejskidan på lördag och HuvudstadsCrossen på söndag.


3. Gott om skidspår för motionärer

Även alla som vill åka skidor utan at tävla har goda möjligheter – gott om spår att välja på.


4. Barnens Vasalopp på Stadion, och gratis prova på 

På söndag firas World Snow Day. Svenska Skidförbundet bjuder in alla stockholmare till Stadion där det blir bland annat Barnens Vasalopp och Baui’s skidskola.


5. Grönvit bandyfest med frivillig enré

Hammarby Bandy firar i stället bandyns dag på söndag. Då är det frivillig entré – pengarna som samlas in delas mellan Hammarby Bandy och BRIS – när Bajen tar emot Edsbyns IF på Zinkensdamms IP. I veckan presenterades landslagstruppen till VM i Ryssland och fyra av Bajens lirare kom med.


6. Mohamed bytte boll i USA – nu hägrar proffsspel

Mohamed Inoussa växte upp med fotboll på grusplaner i Jakobsberg. Efter gymnasiet drog han till USA för att spela soccer på college, men karriären tog en annan vändning. Bjässen Mohamed värvades över till amerikansk fotboll, och gjorde snabbt succé.


7. Halv storm och slät is gav nytt fartrekord

De flesta svor när det blåste som mest i tisdags förmiddag. Kitesurfaren Robin Larsson stack i stället till Ullnasjön, snörde på sig skridskorna, och blåste fram i över 100 kilometer i timmen!


8. Formstarka Täbykillar får åka JVM

Sex herrar togs ut till JVM i längdskidor som avgörs i Schweiz 28 januari–3februari. Två av dem, 18-årige Axel Aflodal och 19-årige Jacob Nystedt, är från Täby. Och båda har inlett säsongen med så gott som idel topplaceringar.


9. Kvinnlig pionjär omplaceras

27-åriga Malin Andersson var unik när hon blev tränare för IFK Tumbas herrlag i handboll. Nu tvingas hon gå.


10. Hoppet lever för gokartbanan i Järfälla

Järfälla MK:s arrende löpte ut vid årsskiftet och klubben skulle tvingas bort från gokartbanan – den enda tävlingsbanan i hela Stockholms län, norr om Stäketvägen. Men klubben fick respit och nu pågår förhandlingar med markägaren Sollentuna Häradsallmänning. Samtidigt slår länsstyrelsen fast att området inte måste göras om till skogsmark, så som både den styrande koalitionen och Naturskyddsföreningen har hävdat.


11. 18-årig isfantom vann sex guld av sju möjliga

Att kalla Erik Decker från Lidingö för överlägset bäst är nästan en underdrift. I helgens junior-SM i hastighetsskridsko vann 18-åringen sex av sju möjliga guld plus ett silver.


12. Lång, muskulös och lagom elak

Mittsexan Erik Östling är en tung pjäs i Tyresö Handboll som kämpar för att hänga kvar i allsvenskan.


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten