ANNONS

Del av Eriksdalsbadet förstört av översvämning

simhopp
Att hoppa i bassängen är inga problem, men simhopparnas landträningsutrymme har stängts.
I måndags morse svämmade simhoppsbassängen i Eriksdalsbadet över och många kubikmeter vatten rann ut där det ska vara torrt, exempelvis i landträningsutrymmet som nu är stängt för torrläggning och renovering.
SM i simhopp som inleds i morgon torsdag kan dock genomföras som planerat.
ANNONS

– Det är tråkigt för de aktiva med sämre uppvärmningsutrymme men det kommer att gå bra. Tävlingsmomentet i SM är ju i vattnet, säger Hedvig Ekblom, ansvarig för hoppskolan i Stockholmspolisens IF Simhopp.

Det är den andra aktiva simhoppsklubben i Eriksdal, SK Neptun, som arrangerar årets SM i simhopp den 31 januari–3 februari. Men det är främst klubbarnas vardagliga verksamhet som påverkas av att landträningsutrymmet är stängt tills vidare.

Hälften av simhoppsträningen sker på land

– Ja, ungefär hälften av simhoppsträningen sker på land. Det är en tråkig olycka, men vi får ha vår landträning i andra utrymmen och samarbeta så gott det går. Och de är jättehjälpsamma på fritidsförvaltningen, säger Hedvig Ekblom.

Det var alltså i måndags morse som simhoppsbassängen svämmade över.

– Vi brukar ha träning på morgnarna, men just den här morgonen hade vi inte det. Det var tomt där, annars hade översvämningen upptäckts tidigare, säger Hedvig Ekblom.

Översvämningens orsak ska utredas

Varför bassängen svämmade över har ännu inte klarlagts berättar Johnas Arrestam, anläggningschef på Eriksdalsbadet.

– Nej, det ska utredas nu.

Har ni någon prognos för hur lång tid renoveringen av landträningsutrymmet kommer att ta?

– Nej, det är också under utredning. Vi måste fuktmäta och skadekontrollera. Vi hyr av fastighetskontoret så egentligen är det bäst att du pratar med deras kommunikationsstab, säger Johnas Arrestam.

ANNONS

”Kan ta ett par månader”

I ett mejl förklarar fastighetskontorets kommunikationschef Linda Laine att översvämningen orsakades av att vattenreningen behövde programmeras om och att det i samband med det blev ett driftstopp där några ventiler inte stängdes som de skulle.

Ventilerna är nu i funktion igen och utrymmet håller på att torkas ut med fläktar och avfuktare, förklarar Linda Laine. I nästa vecka ska arbetena följas upp för att få grepp om omfattningen av skadan. ”Torrhoppet måste troligen saneras och återställas, vilket kan ta ett par månader”, skriver hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.