Erikslunds KF kan redan jubla över serieseger

Erikslunds KF
Skumpa och glädje i omklädningsrummet efter säkrad serieseger. Foto Martin Magnusson
Erikslunds KF:s herrar hade chansen att säkra seriesegern i division 6A i onsdagens hemmamatch mot Roslagskulla IF – och tog den med besked. 9–1 slutade matchen och spelarna kunde fira säkrat avancemang till division 5.

– Det var aldrig något snack. Vi ledde med 5–1 efter en dryg halvtimme. Många lag i norrort slåss i toppen av sina serier och har chansen att gå upp i år, men vi blev först med att faktiskt göra det! säger Per Edlund, stolt lagledare och allt i allo i A-laget.

Förra säsongen var Erikslunds KF ett mittenlag i division 6A. Nu har laget vunnit 11 av 14 matcher och är alltså klar seriesegrare redan i mitten av september.

Starka hemvändare

– Skillnaden mot i fjol är att vi har fått in flera nya spelare som kommer från spel på högre nivå, säger Per Edlund.

Två av nyförvärven är killar som började sin fotbollskarriär i Erikslunds KF och valde att återvända till moderklubben inför årets säsong, anfallaren Emil Hedsén med meriter från Superettan och målvakten Martin NIlsson som närmast kommer från Täby FK.

Emil Hedsén stod för tre av målen i segermatchen mot Roslagskulla IF.

– Han brukar göra något sådant, säger Per Edlund.

Siktar mot toppen i femman

David Svensson var ännu värre med fyra mål. De övriga två gjordes av Martin Leinar och Larrymar Liljeholm Origines.

Som överlägsen seriesegrare i division 6 tror Per Edlund att laget kommer att hävda sig väl även i division 5 nästa säsong.

– Ja, vi satsar mot toppen i femman, det sticker vi inte under stol med.

Ordentligt firande senare

Men först ska årets säsong spelas färdigt, två matcher återstår, och seriesegern firas.

– Vi kommer att ställa till med något sedan, efter serien. Alla hade jobb dagen efter matchen mot Roslagskulla så firandet blev relativt stillsamt. Lite champagne i omklädningsrummet bara, säger Per Edlund.