Eriksson lämnar – Frej står utan tränare

IK Frej tackar publiken efter att ha klarat sig kvar i superettan
Frej kom nia i Superettan i år. Klubbens bästa placering någonsin.
Täbyklubben Frej:s tränare Mattias Eriksson lämnar för Brommapojkarna. Bildar tränarteam med Björknesjö igen.

Frejs manager, Mattias Eriksson, lämnar klubben efter att hans kontrakt nu löpt ut. Nu meddelar 41-åringen att han går samma väg som Roberth Björknesjö gjorde i somras. Eriksson blir återigen tränarteam tillsammans med Björknesjö, fast i Brommapojkarna istället.

– Rollen tilltalar mig mycket, där jag känner att jag kan tillföra något. Kombinationen av sportchef och tränare tillsammans med Robban lockar verkligen. Vi är rätt olika, men kompletterar varandra på ett bra sätt, vilket gör det spännande att jobba med honom, säger Mattias Eriksson till BP:s hemsida.

Nya konkurrenter

BP blir under nästa säsong yttersta konkurrenter till Frej då de åkte ur Allsvenskan och ska spela i Superettan 2019, precis som Frej.

Direkt efter säsongen började spekulationerna om vem som kommer att ta över tränarrollen i Täbyklubben. Det ryktades om Stefan Olsson som under hösten tränat Frej parallellt med sitt arbete i Hammarbys U19-lag.

Det kunde Frej inte bekräfta då och arbetet med att hitta en ny tränare fortsätter.

– Det här är sådana saker som vi inte riktigt vet än. Vi håller diskussion om hur vår tränarstab ska se ut och kommer gå ut med det när allt är klart, sa klubbens ordförande Märta Rydbeck om Stefan Olssonryktena.